Sanat ve televizyon dünyasından ünlü konuklarla her gün mutfağa giren Oktay Usta, bu kez Hataylı ev hanımlarının hünerlerini izledi ve tattı.
Bengisu Eğitim Derneği organizesinde düzenlenen yemek yarışmasına konuk olan Oktay Usta, yarışmaya katılan 45 yemeğin tadına bakarken, kendisi de yarışmaya katılmayan hanımların hünerlerini sergilemelerine fırsat tanıdı.
“Bir dakikada kaç tane sigara böreği sarabilirsiniz” ile başlayan ve çeşitlendirilen yarışmalarda başarı sağlayanlara Oktay Usta tarafından merdane hediye edildi. Hatay mutfağının yapısından övgü ile bahseden Oktay Usta, konuklara pratik yemek tariflerinden de örnek sundu.
Etkinliği organize eden Bengisu Eğitim Derneği Başkanı Ayşe Fitnat Akın, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalarda kendilerini destekleriyle yalnız bırakmayan Hataylı hanımlara teşekkür etti.
Yemek yarışmasında 15 meze, 15 hamur işi ve 15 ana yemek jüri tarafından değerlendirilirken, yemeğe katılanlara gerçekleştirilen çekilişlerle çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Yemeğe Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz başta olmak üzere çok sayıda kadın katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz