Hakkari’ ye bağlı Şemdinli ilçesi’ ne 20 Km. uzaklıktaki Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında yola döşenen mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılmasıyla teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
Çatışmada 4 asker şehit olurken 6 asker yaralandı.
Şehitlerden Uzman Çavuş Soner Özdemir (24)'in Osmancık'a bağlı Kuzhayat köyündeki evine ateş düştü.
Öğle saatlerinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Soner Özdemir'in ailesine haber gece saat 02.00 sularında ulaştı. Osmancık İlçe Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ambulans eşliğinde şehidin evine acı haberi vermeye geldi.
Şehit ailesine haber verilemeden gecenin ilerleyen saatlerinde araç gürültülerini duyarak camdan bakan anne Ayşe Özdemir karşıdan araç ışıklarını görünce feryatlarla ağıtlar yakarak kapıya koştu.
Acı haberi, oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Ayşe Özdemir sinir krizi geçirerek fenalaştı. Sağlık görevlilerinin ve astsubayların müdahale ettiği şehit annesini sakinleştirmek mümkün olmadı.
Acı haberi duyan köy halkı gece yarısı şehit evine akın ederken oğlunun şehit olduğu haberini yaylada bulunması nedeniyle öğrenemeyen baba Şemseddin Özdemir’ i eve getirmek için Osmancık Kaymakamlığına bağlı bir arazi aracı gönderildi. Yetkililerden yaylada acı haberi alan baba yere yığılarak ağıtlar yaktı.
Köy halkı şehitlerinin biran önce getirilmesini talep ederken İlçe Jandarma Komutanı Hakkari'yi arayarak Şehit naşının ailesinin isteği üzerine direk olarak Kuzhayat köyüne gönderilmesini talep etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz