YURTHABER

Kars
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazanda Yöresel Yemeklere Ilgi Arttı

 Kars'ta, Kafkas ve Çerkez kültürüne özgü velibah, hokguri, hangel, hunk, velibağı ve hasuda gibi yemekler, ramazan sofralarını süslüyor.

Kars'ta, Kafkas ve Çerkez kültürüne özgü velibah, hokguri, hangel, hunk, velibağı ve hasuda gibi yemekler, ramazan sofralarını süslüyor. Bölgede asırlık geçmişi olan yöresel tatlar, ramazan sofraları için özenle hazırlanıyor. Farklı kültürlere ait lezzetli yemekler, evlerde ve lokantalarda hazırlanarak servis ediliyor. Yöresel yemek lokantası işletmecisi Derya Sadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllara göre ramazanda bölgeye özgü yemeklere büyük ilgi olduğunu belirterek, hamurla yapılan yemeklerin daha çok rağbet gördüğünü söyledi. Müşterilerin ramazanda farklı yemekleri tatmak istediğini vurgulayan Sadi, "İftar ve sahurda yöresel yemeklere büyük talep var. Aslında bizim için de iyi oluyor. Çünkü yok olmaya yüz tutmuş yöreye has yemekleri ramazan sayesinde tekrar yaparak yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. Lokantada, kadınların yemek yaptığını ifade eden Sadi, şunları kaydetti: "Ramazan öncesi günde ortalama 20 kişilik yemek hazırlıyorduk. Şu anda iftar ve sahurda 40-50 kişiye servis yapıyoruz. Ramazan ayı bize bereket getirdi. En çok sipariş edilenlerin başında hokguri, hangel, hunk, velibağı ve hasuda tatlısı gibi yöresel lezzetler geliyor. Müşterilerimiz bu hizmetten oldukça memnun." - Yemeklerin hazırlanışı Çerkez yemeği olan velibahı yapmak için ekmek gibi hazırlanan hamurdan parçalar kesilerek, ortasına haşlanmış patates konuyor. Kenarları ortada toplanacak şekilde kapatılan hamur, unla yufka gibi açılıyor. Fırın, soba veya sac üzerinde pişirilen lezzetli velibah, servis ediliyor. Kafkas yemeklerinden olan hokguri yemeğini yapmak için de merdane yardımıyla açılan hamurlar kesilerek, içerisine salça, pul biber, tuz, sarımsak ve kuşbaşı etle kavrularak hazırlanan malzeme konuyor. Sıcak suya konularak haşlanan hokguri, 10 dakika piştikten sonra servise hazır hale getiriliyor. Bölgeye özgü tatlılardan hasudayı yapmak için de önce şerbeti yapılıyor. Hazırlanan şerbetin içine çok az un konularak çırpılıyor. Daha sonra tavada yağ ısıtılır ve içine hazırlanan şerbetle un dökülerek karıştırılır. Yaklaşık 5-10 dakika ateşte pişirildikten sonra yöresel tatlı hazır oluyor. Sarıkamış ilçesine özgü hunk yemeğini yapmak için hazırlanan hamur 8 parçaya bölünüyor. 500 gram ısırgan otu, suyu çekene kadar kavruluyor. Ardından 1 kaşık tereyağı, bir miktar tuz ve pul biber ekleniyor. Hazırlanan malzeme, açılan hamurların içerisine konularak, suda haşlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler