Çorlu`da Reşadiye Mahallesinde yer alan ve mahalle ile aynı adı taşıyan ve 2011-2012 eğitim-öğretim yılı başında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılan okul binası nihayet yıkıldı. Binanın hafriyatı da alandan kaldırıldı.
Mustafa Kemal Caddesi 4. Sokak üzerinde yer alan ve 2011 - 2012 eğitim - öğretim dönemi başında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılarak öğrencileri Vehbi Günaştı İlköğretim Okulunda yer alan binaya nakledilen Reşadiye İlköğretim Okulunun boşaltılan binası yıkıldı.
Özellikle mahalle sakinlerinin tepkilerine neden olan Reşadiye İlköğretim Okulu binası, okulda bulunan hurda malzemeler ile demir aksamlar nedeniyle pek çok kez hırsızlık konusu ile karşı karşıya kalmış, mekansızların mekanı haline gelen binayı madde bağımlılarının mesken tuttuğunu öne süren vatandaşların huzursuz olduklarını ifade ederek binanın bir an evvel yıkılması gerektiğini dile getirmişlerdi.
Reşadiye İlköğretim Okulu için yeni bina yapımına ise başlanmış, büyük ölçüde tamamlanan binanın 2012 - 2013 eğitim - öğretim dönemine yetiştirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. Reşadiye İlköğretim Okulu`nun yeni binasının tamamlanması ile öğrencilerin yeniden kendi okullarına geçecekleri belirtildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz