YURTHABER

Mardin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Servis sürücülerine polisten seminer

Mardin Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, okulların açılmasına 10 gün kala servis...

Mardin Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, okulların açılmasına 10 gün kala servis sürücü ve rehber personeline eğitim semineri verdi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' kapsamında eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek, güvenli bir trafik ortamını sağlamak amacıyla okul servis şoförlerinin, rehber personelin ve kooperatif başkanlarının katılımlarıyla eğitim semineri düzenledi. Halk Eğitim Merkezi'nde verilen seminere Mardin Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Numan Uz, Mardin Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Ali Baraj ve sürücüler katıldı.

Seminerde sürücüleri uyaran Emniyet Amiri Alper Numan Uz, yeni eğitim öğretim döneminde üzücü kazaların yaşanmaması için şoförlerin kara yolları trafik kanununda uyması gereken kurallar hakkında hatırlatmalar ve ikazlarda bulundu. Tüm belgelerin ve araç gereçlerin araçta bulundurulması gerektiğini belirten Mardin Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Alper Numan Uz, uyarılarını şöyle sürdürdü: "Koltuk sayısını aşacak sayıda öğrenci taşımayınız. Öğrencinin araçtan tam olarak indiğini veya bindiğini görmeden kapıyı açıp kapamayınız. İlköğretim öğrencilerini rehber personelsiz taşımayınız. Öğrencilere örnek ve ideal bir şoför amca olmak için çaba gösteriniz. Bu amaçla öğrencilere kötü örnek olabilecek tavır ve davranışlardan kaçınınız. Mümkünse her gün tıraş olunuz ve takım elbise veya kravat gömlekli olarak araç kullanmaya çalışınız. Öğrenciler ile birlikte hiçbir şekilde yolcu taşımayınız. Trafik işaret levhalarına, ışıklı işaretlerine ve görevlilerin uyarı ve ikazlarına uyunuz, önemsemez ve umursamaz tavırlardan kesinlikle kaçınınız. Yaptığınız işi sadece ticari faaliyet olarak düşünmeyiniz. Olaylara aynı zamanda, anne baba, eğitici ve öğretici gözüyle bakmaya çalışınız. Servis aracının özel donanımlarını kullanmayı unutmayınız. Öğrencilerin kemerlerini takması için uyarınız. Türkiye'nin geleceğini taşıdığınızı unutmayınız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler