Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Gürses Kılıç, Malatya Futbolunun iyi yerlere gelmesi adına elinden geleni yapacağını söyledi.
Sarı-siyahlı ekip, sahasında Bilecik ekibi Bozüyükspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde, teknik direktör Gürses Kılıç yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların bir hayli neşeli oldukları gözlendi. Daha önceden sezonu kapattığı açıklanan Bülent Uzun'un yanı sıra sağ ayak bileğinde yırtık bulunan Cihan Yeşilırmak ile sağ üst adalesinde yırtık bulunan Gökhan Sinanoğlu'nun da sezonu kapattıkları açıklandı.
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gürses Kılıç, geçtiğimiz hafta Ankara ekibi Bugsaşspor karşılaşmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Maçın başından sonuna kadar üstün olan taraf bizdik. Hem futbol anlayışı, hem pas ve pozisyon anlamında rakibe büyük üstünlük kurduk. Ama yine çok fazla arzu etmediğimiz 2 pozisyonda 2 gol yedik. Nereden bakarsanız bakın 12 tane net pozisyonumuzdan ancak bir tanesini gol yapabildik. Sonuçta çok rahat kazanabileceğimiz bir maçtan mağlup ayrıldık. O açından çok istediğimiz gibi olmadı. Oyun anlamında güzel ama skor anlamında istediğimiz olmadı" dedi.
Ligde son 2 maçta genç futbolculara görev vereceklerini belirten Gürses Kılıç, "Gençlere ve fazla forma şansı bulamayan futbolculara görev vermeye devam edeceğiz. Belki daha fazla genç futbolcuya görev veririz. Şu anda öyle bir düşüncemiz var. Kalan son 2 maçımızda gençlere görev vereceğiz. Şunu bir defa çok net söylemek istiyorum, çalıştığım yönetim kurulu düzgün insanlardan kurulu. Kendi adlarına herhangi bir beklentisi olmayan insanlardan kurulu bir yönetim var. Amaçları da bu şehre hizmet etmek.
Verilen kararlar gerçekten büyük önem taşıyor. Biz daha önceki dönemde de yönetimle görüşüyorduk. Ortak fikirlerimiz vardı. Daha önceden de çok çeşitli çalışmalarımız vardı. Oyuncu ve yapılanma bazında yönetimle fikir alış verişimiz başından beri devam ediyor. Umarım önümüzdeki sezonda hep birlikte önemli işlere imza atarız. Malatya camiasına, Malatya sporuna iyi hizmet ederiz. Malatya futbolunun hak ettiği yere gelmesi içinde kendi adıma elimden geleni yapmaya hazım. Hep birlikte iyi işler yapacağız"
ifadelerini kullandı.
Gürses Kılıç, takımın hedefe ulaşması için herkesin üzerine önemli görevler vurgulayarak, "Saha sonuçları şehri çok etkiliyor. Ama bu sadece Malatya'da olan bir şey değil, Türkiye genelinde var olan bir durum. Malatya'da hedefe için her kesimin üzerine düşen görevler var. Maddi anlamda olacak diye bir şey yok. Bazen bir dua bile birçok şeye yeterli olabiliyor. Herkesimin bu konuda destek olması, pozitif düşünmesi; gelecekte kulübün daha üst yerlerde olması herkesin işine gelecektir. Çünkü başarısızlığı
hiç kimse arzu etmez. Malatya'daki hiçbir insanın da olumsuz düşündüğünü zannetmiyoruz. Gerçek taraftar, kötü günümüzde bile geldi ve takıma destek verdi. Bunlar gelecek adına ışık veren durumlar. Eğer şehirdeki bütün kurum ve kuruluşlar bir araya gelip, ortak bir amaçta birleşebilirsek, hedefe gitmek çok çok daha kolay olur" şeklinde konuştu
Takımın ismi ve logosunun değişmesiyle ilgili de bir değerlendirmede bulunan Gürses Kılıç, şunları ifade etti:
"Daha önceki süetçe zannedersem bu bir mecburiyetti. Takımın başına ya da sonuna bir isim konması mecburdu. Bütün Malatya'yı kapsayacağı düşünüldüğü için bence isim ve logo değişikliği çok iyi olacak diye düşünüyorum. Renk konusunda da değişiklikler olacak. İnsanların genel kabul gördüğü, insanların desteklemeyi arzu ettiği oluşumlar. Bunlar takıma pozitif yansıyacaktır."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz