Amanos Dağları'ndaki PKK'lılar, Hatay'ın Dörtyol ilçesi'e bağlı Tohtak Yaylası'nda orman kesiminde çalışan bir işçiye para vererek erzak aldırdı. Teröristler kendilerine iki kez erzak getiren işçiyi 700 dolar vererek gönderdi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, terör örgütü PKK mensubu 4 kişi, 21 Eylül’de saat 10.30 sıralarında Dörtyol ilçesi’ne bağlı Kapılı Köyü Tohtak Yaylası Yaylak Mevkiinde, orman kesim işinde çalışan bir kişiye, bin 230 TL ile bir erzak ve malzeme listesi verdi. İsmi açıklanmayan vatandaş, verilen parayla istenen malzemeleri Dörtyol’dan satın alıp, saat 18.00 sıralarında söz konusu teröristlere teslim etti.
ORMANLIK ALANDA İZLERİNİ KAYBETTİRDİLER
Bölücü terör örgütü mensupları, bir gün sonra yine aynı bölgeye gelerek söz konusu kişiye, bu kez 600 dolar vererek malzeme listesi verdi. Malzemeleri yine alıp teslim eden vatandaşa, PKK’lılar 700 dolar vererek ormanlık alana giderek izlerini kaybettirdi.
4 Ekim’de Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelen kişi, olayla ilgili bilgi verdi. Jandarmanın gösterdiği fotoğrafları inceleyen vatandaş, teröristlerden birinin Mazlum-Palu kod adlı İskender Doğruer olduğu saptandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
DHA
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz