YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOKİ Yoğun Talep Üzerine Indirim Kampanyasının Süresini Uzattı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının yoğun talebi üzerine başlattığı kampanyasının süresini uzattı. 20 Eylül–19 Ekim tarihleri arasında uygulanan 2012 yılının ilk ve son indirim kampanyası 9 Kasım tarihine kadar uzatıldı. Yaklaşık 145 bin kişinin yararlanabileceği kampanyada, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitli ödeyeceklere de yüzde 17 indirim uygulanıyor.

TOKİ’nin 2012 yılının ilk ve son indirim kampanyası konut ve işyeri alıcılarından yoğun talep gördü. Konut ve işyeri alacılarından gelen yoğun talep üzerine TOKİ, 19 Ekim 2012 tarihinde son bulacak indirim kampanyasının bitim tarihini 9 Kasım 2012’ye kadar uzattı. İdare, hak sahiplerine peşin ve 3 ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sağlıyor. Buna göre, borç bakiyesini peşin olarak kapatanlar yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde kapatanlar ise yüzde 17 indirimden yararlanabiliyor. Kampanya kapsamında indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabiliyor. TOKİ’nin indirim kampanyasından, satışları 2010 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti en geç 2010 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri halihazırda devam eden, konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler kampanya dışında tutuldu. Bu arada Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Projeleri İndirim Kampanyası’na dahil edilmedi.

Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcılar için, Eylül 2012 ayı da dahil olmak üzere başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmış olmaları gerekiyor. TOKİ, hem kaynak ihtiyacını karşılamak hem de borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların isteklerine yanıt vermek için her yıl erken ödeme indirim kampanyası düzenliyor. İndirim oranları belirlenirken, enflasyon oranları ile bankaların kredi faiz oranları dikkate alınıyor. TOKİ, bankalardan faizle kredi almak yerine, borç bakiyelerinde indirim yapıp, borcunu erken tahsil etmeyi tercih edebiliyor. TOKİ’nin konut ve işyerleri için uygulayacağı 2012 yılı indirim kampanyası hakkında İdarenin www.toki.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler