Primer Ministro Haberleri

Adana'da emniyet personeli, polis olmak isteyen hasta çocuğu ziyaret etti

Adana'da polis ekipleri, primer immün yetmezliği tedavisi gören 4 yaşındaki hasta çocuğu evinde ziyaret ederek hediyeler verdi.

Yurthaber 2023-05-05 10:20:42

Adım Farah dizisi Farah'ın çocuğunun hastalığı (PİY) nedir? Adım Farah dizisi Kerimşah'ın balon çocuk hastalığı nedir?

Adım Farah dizisinde Farah'ın çocuğunun hastalığı merak ediliyor. Dizide Farah'ın oğlu Kerimşah PİY hastalığına sahip. Halk arasında balon çocuk hastalığı olarak bilinen PİY (Primer İmmun Yetmezliği) hakkında detaylar sorgulanmaya başladı. Peki, Adım Farah dizisi Farah'ın çocuğunun hastalığı (PİY) nedir? Adım Farah dizisi Kerimşah'ın balon çocuk hastalığı nedir?

Magazin 2023-03-15 23:27:39

Bruce Willis hastalığı olarak anılıyor! Basit bir unutkanlık değil: Bu 3 belirti varsa hemen doktora gidin

Sık sık “tam da dilimin ucunda” ya da “şey” demeye başlatıyor, “Basit bir unutkanlık” denilerek tanı ve tedavide gecikiliyor! Son günlerde en çok konuşulan hastalıklardan biri, ünlü oyuncu Bruce Willis’in artık aktörlüğü sürdüremeyecek olmasına yol açan Primer Progresif Afazi (PPA) hastalığı oldu. Peki nedir bu Primer Progresif Afazi (PPA) hastalığı?

Haber 2022-04-22 10:49:54

GÜNCELLEME - Faslı Yunus bebek tedavi için uçak ambulansla Türkiye'ye getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Yunus'ta doğuştan gelen primer silyer diskinezi hastalığı var. Makineye bağlanarak nefes alıyor. Aksi takdirde kısa sürede kaybedilebilir" BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 2022-04-09 02:43:07

Faslı Yunus bebek tedavi için uçak ambulansla Türkiye'ye getirildi

Sağlık Bakanlığı uçak ambulansında görevli doktor Okan Erol, bebeğin "Primer silier diskinezi" denilen nadir görülen bir hastalığı olduğunu belirtti

Yurthaber 09-04-22 01:53

Oruç migren ataklarını tetikleyebilir mi? Migren nasıl tedavi edilir?

Baş ağrısı, toplumun %90'ında görülen yaygın bir şikayettir. Primer baş ağrıları arasında yer alan migren, herhangi bir yaş döneminde başlayabilen ve ilerleyen yaşlarda sıklığı azalan, sürekli ya da tekrarlama eğilimindeki bir baş ağrısı türüdür. Her 20 erkekten birinde ve her 5 kadından birinde görülebilen migren, insanların iş gücünü kısıtlayan hastalıklar listesinde 2. sırada yer alır.

Haber 26-03-22 07:00

TURKOVAC'ın 16-18 yaş grubundaki etkinlik çalışmaları başladı

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve TURKOVAC'ın hatırlatma dozu çalışmalarının idari koordinatörü Doç. Dr. İhsan Ateş: - "Bugün itibarıyla ergenlere yönelik çalışmamızı başlatacağız. Önümüzdeki hafta da gebelerde primer aşılama ve rapel doz çalışmalarını başlatacağız" - Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara: - "Bu çalışmada, çocuk yaş grubumuzda aşının etkinliğini, güvenliğini gösterelim istiyoruz. Bu yaş gruplarında aslında çok daha iyi cevap verildiği biliniyor" - "Bir ön çalışma şeklinde 16-18 yaş aralığı ile başlayacak ve bundan sonrasında da diğer yaş gruplarını kapsayacak şekilde ilerleyecek"

Yurthaber 18-02-22 14:32

Son Dakika: 14 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı

Son dakika haberi: 14 Ocak Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 167 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 67 bin 857 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilindiği gibi, Turkovac’ın primer aşılama Faz 3 sonuçları bilim insanları tarafından açıklandı. Bu sonuçlar, Turkovac’ın, karşılaştırıldığı inaktif aşıdan daha etkili olduğunu göstermiştir. Turkovac’ı bekleyenler, yerli aşıya güvenleri artmış olarak aşılarını yaptırabilirler." dedi.

Haber 14-01-22 19:52

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden Sinovac aşısı açıklaması

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "450 adet CoronaVac aşısının primer ve sekonder ambalajları üzerinde yer alan tarihlerde 2 günlük fark olması dışında bir hataya rastlanmamış olup güvenlik açısından aşıların uygulanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır." denildi.

Haber 12-07-21 18:43

Kuaföre gitmeye gerek yok! Buğulu göz makyajının sırrı bu adımlarda

Eğer makyajınızın dağılmasını ve uçmasını istemiyorsanız, primer uygulayarak göz makyajınızı sabitleyebilir ve her daim kusursuz görünmesini sağlayabilirsiniz. Far bazınızın olmadığı durumlarda açık tonlarda bir far ile de göz kapağının renk tonunu eşitleyebilir, daha aydınlık görünen ve kalıcı bir göz makyajı elde edebilirsiniz.

Kadin 05-01-21 13:33

Kadınların ortak sorunu: Dismenore

Menstrüasyon döneminin ağrılı geçmesini ifade eden dismenore, kadınların büyük bölümünün ortak sorunudur. Primer ve sekonder şeklinde tiplere ayrılıp incelenen hastalık, spesifik belirtiler sayesinde kısa sürede tedavi edilebilir niteliktedir. Dismenore nedir, nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri gibi önem taşıyan konulara kadınların kolayca ulaşabilmesi adına bu yazıda yer verdik.

Kadin 31-12-20 16:48

Amenore nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Amenore, üretken çağındaki kadınların adet görememesidir. Sekonder Amenore ve Primer Amenore olarak da ikiye ayrılmaktadır. Biz de Amenore nedir? konusunu sizler için hazırlayıp derledik. İşte detaylar…

Kadin 29-12-20 10:37

Elif bebek, ameliyat edildi

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan Hıdır çiftinin başında kitleyle doğan ve "cranium bifidum" teşhisi konulan 2 aylık kızları Elif, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi - Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail Cinel: - "Hastanın kafasının arkasındaki kese çıkarıldı. Yarası primer kapatıldı. Şu an aktivitesi iyi, bilinci açık, dört ekstremitesi eşit hareketli. Hidrosefali açısından takip ediliyor. Bebeğimizin tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürdürülüyor" - Baba Ali Akın Hıdır: - "Doktorlar, şu anda konuşmak için çok erken ama durumunun iyiye gittiğini belirttiler. Umutla bekliyoruz"

Haber 12-07-19 15:01

Haber başlığı yazabilen robot üretildi

Yapay zeka şirketi Primer, insanların yazabileceği kapasitede haber başlığı üretebilen bir araç geliştirdiğini duyurdu.

Trend 17-05-19 11:55

Haber başlığı yazabilen robot üretildi

Yapay zeka şirketi Primer, insanların yazabileceği kapasitede haber başlığı üretebilen bir araç geliştirdiğini duyurdu.

Haber 17-05-19 11:29

DHA DIŞ - Haber başlığı yazabilen robot üretildi

Yapay zeka şirketi Primer, insanların yazabileceği kapasitede haber başlığı üretebilen bir araç geliştirdiğini duyurdu.

Haber 17-05-19 11:27

Balonlar, primer immün yetmezlik hastaları için havalandı

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları gökyüzüne balon bırakarak primer immün yetmezliğe dikkati çekti

Haber 30-04-19 14:09

Tarım ve Orman İl Müdürü Görentaş, meyve üreticilerini uyardı

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, meyve üreticilerini uyardı.Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, il müdürlüğü teknik ekiplerince sahada yapılan sürveyler (kontrol), Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonlarınızda alınan veriler ve 2018 yılı epidemi durumu göz önüne alındığında ceviz üretim alanlarında ‘ceviz antraknozu’ (Ophiognomonia leptostyla) ve elma üretim alanlarında ‘iki kabarcıklı koşnil’ (Palaeolecanium bituberculatum) zararının yoğun olabileceği, bu zararın bertaraf edilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığının teknik talimatlarında belirtilen şekilde mücadele yapılması gerektiğini belirttiCeviz antroknozuna (Ophiognomonia leptostyla) karşı kültürel mücadele olarak Primer enfeksiyon kaynağı olan yere dökülen yaprakların sonbahar bahçe temizliği yapılmamışsa bu yaprakların hemen toplanması ve yakılması enfeksiyonun yayılmaması için önemli olduğunu belirten Görentaş, “İlimizde bu dönemin yağışlı geçmesi enfeksiyon şartlarını oluşturduğundan ilaçlı mücadelenin yapılması gerektiği ve teknik olarak 1’nci ilaçlama döneminin fenolojik olarak tomurcukların yeni patlamaya başladığı, yaprakların kedi kulağı olduğu dönemde 2’inci ilaçlamanın yaprakların normal büyüklüklerinin yarısı kadarki dönemde 3’ncü ilaçlama ise meyvelerin fındık büyüklüğünü aldığı dönemde yapılması gerekiyor.

Yurthaber 27-04-19 15:00

İstanbul'un tarihi hastane binası açıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: - "Biz Valilik olarak sadece Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanemize değil, ecdadın bize bırakmış olduğu eserlere kalbi dokunuşlar yapıyoruz, aslına rücu ettirme, koruma ve bizden sonraki gelecek nesillerimize en güzel şekilde aktarmayla ilgili gayret ediyoruz" - "Yine Valilik olarak çok devam eden işlerimiz var. Yakın zaman içerisinde de Babıali'de içinde bulunduğumuz Valilik binamızın orta kısmını aslına rücu edecek güzel bir hizmet yapacağız" - İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: - "Hedefimiz İstanbul'da primer sezaryen oranını yüzde 20'lerin altına düşürmek. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz" - "İstanbul'da 2018'de 146 milyon kez insanımıza sağlık hizmeti sunduk. Yani her bir insanımız yaklaşık 9 kez sağlık hizmetine ulaşmış durumda"

Haber 16-04-19 16:31
Haber 20-03-19 17:46

Akraba evliliğinden doğan bebeklerde immün yetmezliği riski

Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İlhan Tezcan: - "Akraba evlilikleri toplumumuzda yüksek. Bu hastalık (Primer immün yetmezliği) da akraba evliliği olan toplumlarda sık görülüyor. Gizli kalmış bir halk sağlığı sorunu ile karşı karşıyayız" - Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydan İkincioğulları: - "Primer immün yetmezliğinde erken tanı ve hızlı nakil hayat kurtarıyor"

Haber 20-03-19 14:53

Akraba evliliğinden doğan bebeklerde immün yetmezliği riski

Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İlhan Tezcan: - "Akraba evlilikleri toplumumuzda yüksek. Bu hastalık (Primer immün yetmezliği) da akraba evliliği olan toplumlarda sık görülüyor. Gizli kalmış bir halk sağlığı sorunu ile karşı karşıyayız" - Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydan İkincioğulları: - "Primer immün yetmezliğinde erken tanı ve hızlı nakil hayat kurtarıyor"

Yurthaber 20-03-19 14:52
Haber 20-03-19 14:32

Kalp hastalıkları kadınlar ve aileleri için bir tehdittir

Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurgül Keser: - "Tüm dünyada kalp hastalıkları kadınlar ve aileleri için bir tehdittir. Farkındalık yaratmak ve primer korunma en önemli tedavi yöntemi olacaktır"

Haber 04-03-19 14:25

Siroz olduğunu bilmeden doğum yaptı, şimdi nakil bekliyor

MANİSA'da yaşayan Yüleyha Değirmencioğlu (37), 'primer sklerozan kolanjit (PSK)' tanısıyla tedavi görürken, safra kanallarıyla ilgili hastalığının siroza çevirdiğini bilmeden çocuk dünyaya getirdi ve yaklaşık 3 ay sonra siroz olduğunu öğrendi.

Haber 19-02-19 10:51

Siroz olduğunu bilmeden doğum yaptı, şimdi nakil bekliyor

MANİSA'da yaşayan Yüleyha Değirmencioğlu (37), 'primer sklerozan kolanjit (PSK)' tanısıyla tedavi görürken, safra kanallarıyla ilgili hastalığının siroza çevirdiğini bilmeden çocuk dünyaya getirdi ve yaklaşık 3 ay sonra siroz olduğunu öğrendi.

Haber 19-02-19 10:23

Fizyoterapistlerden ’lenfödem’ uyarısı

Fizyoterapist Hakan Ayas, kol, bacak, gövde, genital bölge veya baş-boyunda oluşan şişliklerle ortaya çıkarak lenf ödeminin doğru yöntemlerle tedavi edilebileceğini söyledi.Halk arasında ‘fil hastalığı’ olarak da bilinen, genellikle kollarda ve bacaklarda şişliğe neden olan ve nadiren gövdede de şişlik meydana getiren lenfödem hastalığı hakkında bilgi veren Medical Park Ordu Hastanesinden Fizyoterapist Hakan Ayas, hastalığın ister primer ister sekonder kaynaklı olsun, her iki durumda da lenf sisteminin bozulduğu bölgede şişlik oluşmasıyla başladığına dikkat çekti.

Yurthaber 24-12-18 13:50

Fizyoterapistlerden ’lenfödem’ uyarısı

Fizyoterapist Hakan Ayas, kol, bacak, gövde, genital bölge veya baş-boyunda oluşan şişliklerle ortaya çıkarak lenf ödeminin doğru yöntemlerle tedavi edilebileceğini söyledi.Halk arasında ‘fil hastalığı’ olarak da bilinen, genellikle kollarda ve bacaklarda şişliğe neden olan ve nadiren gövdede de şişlik meydana getiren lenfödem hastalığı hakkında bilgi veren Medical Park Ordu Hastanesinden Fizyoterapist Hakan Ayas, hastalığın ister primer ister sekonder kaynaklı olsun, her iki durumda da lenf sisteminin bozulduğu bölgede şişlik oluşmasıyla başladığına dikkat çekti.

Yurthaber 24-12-18 13:50

Düzce Üniversitesi mesleki astım araştırma projesi uygulama protokolüne imza attı

Düzce Üniversitesi, mesleki astım taramasında interlökin düzeyleriyle değerlendirmenin erken tanı ve primer koruma açısından avantaj sağlama potansiyelini belirlemek amacıyla Standard Profil Otomotiv San.

Yurthaber 15-11-18 11:15

“birincil İlerleyici Multipl Skleroz” Hastalığı, Türkiye’de İlk Kez Uludağ Üniversitesi’nde Tedavi Edildi

Tıp literatüründe “Primer Progresif MS” olarak adlandırılan ve hızla ilerlediği için kısa sürede hastayı engelli...

Yurthaber 12-06-18 10:45

NEÜ ve NIH, Primer İmmün Yetmezlikler Sempozyumu düzenledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Amerikan Sağlık Enstitüsü (National Instutite of Health: NIH) iş birliğinde Primer İmmün Yetmezlikler Sempozyumu düzenlendi.NEÜ Çocuk İmmünoloji ve Allerjik Hastalıklar Bilim Dalının, TÜBİTAK projesi kapsamında birlikte çalıştığı NIH ile ortaklaşa düzenlediği Primer İmmün Yetmezlikler konulu Sempozyum alanında dünya çapında tanınan isimlerin katılımıyla Meram Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans salonunda İngilizce olarak gerçekleştirildi.Sempozyumun açılış konuşmasını yapan NEÜ Rektörü Prof.

Haber 20-04-18 11:07

Neü Ve Nıh, Primer İmmün Yetmezlikler Sempozyumu Düzenledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Amerikan Sağlık Enstitüsü (National Instutite of Health: NIH) iş birliğinde...

Yurthaber 20-04-18 11:01

Normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan hekimlere başarı belgesi verildi

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen “Sezaryen, Anne, Bebek Eylem Planı” kapsamında “Normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan hekimlere başarı belgesi verildi.Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı kamu hastanelerinde görev yapan ve 2017 yıllı içerisinde normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hekimlere İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen törenle başarı belgeleri verildi.İl Sağlık Müdürlüğünde oluşturulan komisyon tarafından belirlenen hekimler, 2014-2017 Stratejik Planında yer alan 2017 yılı hedef değeri olan yüzde 17 Primer Sezaryen yüzde 27 Sezaryen Doğum oranındaki hekimler oldu.Antalya Kepez Devlet Hastanesinde görev yapan Opr.

Haber 13-04-18 15:41

La inflación de Venezuela en el primer trimestre del año fue de 450%

El pasado martes, el Observatorio de Gasto Público del Centro para la Divulgación del Conocimiento Económico explicó que la inflación en Caracas en los primeros tres meses del año fue del 263%.

Haber 12-04-18 04:22

Con 105 votos a favor, el Congreso de Perú acepta renuncia de PPK

El primer vicepresidente, Martín Vizcarra, asumirá como presidente a las 12 del medio día.

Haber 23-03-18 20:01

Nigeria: 90 niñas fueron liberadas por Boko Haram

Los esfuerzos para dialogar con Boko Haram involucraron a "algunos amigos de Nigeria", según el ministro de Información, Lai Mohamed.

Haber 21-03-18 18:52

China creará 13 millones de empleos en 2018

El primer ministro Li Keqiang dice que China tiene que 'trabajar duro' para alcanzar ese objetivo.

Haber 20-03-18 19:37

Bofetón contra la Operación Rama de Olivo en el Parlamento Europeo

Según el ministro turco para Asuntos de la Unión Europea, Omer Celik, el proyecto de moción del Parlamento Europeo que insta a Turquía a retirar sus tropas de Afrin "carece de visión".

Haber 16-03-18 00:06

Detienen a personas vinculadas a casos de corrupción contra Netanyahu

La Policía israelí detuvo a personas relacionadas con el caso en el que se investiga si el primer ministro israelí dio concesiones a una compañía de medios para recibir un trato favorecedor en sus publicaciones.

Haber 21-02-18 19:57

Chelsea recibirá al Barcelona en la Liga de Campeones

Este será el primer partido entre ambos clubes por los octavos de final de la Champions.

Haber 20-02-18 18:38

Bolivia lanzó su primer misil fabricado por científicos nacionales

El cohete fue disparado con éxito en noviembre del 2017.

Haber 09-02-18 15:03

Balıkesir’de Sezaryen Doğum Oranı Düştü

Dünya Sağlık Örgütünün yüzde 15 olarak belirlediği primer sezaryen oranı Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı...

Yurthaber 02-08-17 15:09

Türk İmmünoloji Derneği’nin 24. Ulusal Kongresi Gerçekleşti

21-29 Nisan Dünya Primer İmmün Yetmezlik (PİY) Haftası (Dünya Bağışıklık Yetmezliği Haftası) ve Dünya İmmünoloji...

Yurthaber 30-04-17 12:37

Arsenal 3 - 4 Liverpool

İngiltere Primer Lig'in ilk haftası nefes kesen bir maça sahne oldu. Arsene Wenger'in çalıştırdığı Arsenal sahasında Jürgen Klopplu Liverpool'u ağırladı. Nefes kesen maçta tam 7 gol vardı...

Spor 15-08-16 05:42

İş Adamı Bilal Çeker Tutuklandı

Gaziantepli iş adamı Bilal Çeker, FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlamak suçundan tutuklandı.Özel Primer Hastanesi Yönetim...

Yurthaber 12-08-16 22:33

Kayyum Atanan Primer Hastanesi, Devlet Hastanesi Olarak Hizmete Başladı

Gaziantep’te OHAL’i kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ’ye finans sağladığı için daha önce kayyum atanan Primer...

Yurthaber 28-07-16 17:21

Özel Primer Hastanesi Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine Devredildi

Gaziantep’te OHAL’i kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle daha önce kayyum...

Yurthaber 24-07-16 17:10

Adet Sancıları

Adet ağrılarının (dismenore), birincil (Primer) ve ikincil (sekonder) olmak üzere 2 nedeni vardır.

Kadin 07-08-15 17:25