YURTHABER

Bingöl
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

18 yıl önce şehit olan 33 er törenle anıldı

Bingöl-Elazığ karayolunun 10. kilometresindeki Bilaloğlu köyü Mendo Deresi mevkiinde teröristler tarafından yolları kesilerek şehit edilen...

18 yıl önce şehit olan 33 er törenle anıldı

Bingöl-Elazığ karayolunun 10. kilometresindeki Bilaloğlu köyü Mendo Deresi mevkiinde teröristler tarafından yolları kesilerek şehit edilen 33 er, şehadetlerinin 18. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı (BİŞHAK) Ziya Sözen, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz birer konuşma yaptı.
Tören alanını dolduran kalabalığa hitap eden BİŞHAK Başkanı Sözen, "Bingöl halkının üzerine yıkılan, terör örgütünün kurulduğu günden bu yana yaptığı en çirkin en kanlı en kalleş olaylardan bir tanesidir. Çünkü 33 silahsız ve savunmasız insanı öldürmek ancak dinden imandan nasiplenmeyen kalleş PKK terör örgütünün yapacağı bir iştir.’’ dedi.
Sözen’den sonra söz alan Vali Güvençer ise konuşmasına şehitleri rahmetle anarak başladı. Vali Güvençer ‘’18 yıl önce bu coğrafyada meydana gelen vahşi hadise, öncelikle şehitlerimizin yakınlarını ama daha sonra aynı kuvvet ve şiddetle Bingöllüyü üzdü ve sonrasında da tüm Türk vatanını derinden yaralamıştır.’’ dedi.

BAKAN CEVDET YILMAZ: BİNGÖLLÜ OLARAK BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise "18 yıl önce bugün bu menfur cinayetleri işleyenler, orada sadece bu 33 kardeşimizi katletmediler. Aynı zamanda o kurşunlar Bingöl’e sıkılan kurşunlardır. O kurşunlar ülkemizin huzuruna barışına kalkınmasına, gelişmesine sıkılan kurşunlardır." diye konuştu.
Bakan Yılmaz "Olay karşısında bütün ülkemiz üzüldü, milletlimiz üzüldü, İnsan olan herkes üzüldü. Ama belki de en fazla Bingöllüler üzüldü. O gün Bingölümüz için bir kara gün oldu. Bingöl isminin bu hadise ile yan yana anılması halen hepimizi derinden yaralıyor. Bingöllünün hiçbir şekilde dâhil olmadığı halde sadece buranın bir mekân olarak kullanılmasına rağmen Bingöllü olarak bundan büyük üzüntü duyuyorum. Hangi makam ve mevkiye gelirseniz gelin, en büyük fedakârlık insanın canından yaptığı fedakârlıktır. Onlar şehitlerimiz bu vatan için bu ülke için canlarını en değerli varlıklarını feda etmiş insanlardır." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler