YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Mobil Dünya Kongresinde Yeni Teknolojik Ufuklar

2013 Mobil Dünya Kongresi, bu hafta, dünyanın dört bir yanından gelen 70 bin ziyaretçiyle canlanan...

2013 Mobil Dünya Kongresi, bu hafta, dünyanın dört bir yanından gelen 70 bin ziyaretçiyle canlanan Barselona’da şık bir başlangıç yaptı. Konferans ilk kez bu yıl gerçek anlamda entegre bir NFC(Yakın Alan İletişimi) deneyimi sunuyor. Dört ortak; Visa Avrupa, Gemalto, CaixaBank ve mobil operatör Telefónica, ziyaretçilere temassız mobil ödeme deneyimini yaşatmak üzere bir araya geldi ve 3500 katılımcıya şehirde temassız ödeme yapabilmeleri için NFC mobil telefon dağıttı.

Visa Avrupa Başkan Yardımcısı Sandra Alzetta, “Temassız işlem sayısı 2012’de Avrupa’da dört katına çıktı ve bu yıl dört kat daha artacak. İngiltere’de şu anda her ay 2.5 milyonun üzerinde temassız işlem gerçekleşiyor. Temassız kartlardan mobil cihazlara doğru doğal bir gelişme var ve bu hizmeti sunduğumuz pazarlarda muazzam tepkiler aldık” dedi.

Gemalto Mobil Finansal Hizmetler Başkan Yardımcısı Jean-Claude Deturche de, “Katılımcıların toplantılardan çıkıp demolara koşturduğu, aktivite trafiğinin yoğun olduğu Mobil Dünya Kongresi, temassız hizmetlerin hızını ve rahatlığını deneyimlemek için mükemmel bir ortam”, açıklamasında bulundu. “Gemalto, dünyanın önde gelen mobil operatörleri, bankaları, perakendecileri, ulaşım operatörleri ve hizmet tedarikçileri de dahil, toplam 50 mobil NFC projesinin kalbinde yer alıyor. Bu hizmetler yakında zamanda küresel çapta kabul görecek ve NFC ekosistemindeki en temel hizmetlerden birisi ödeme işlemleri olacak.”

Şov sırasında sektörün önde gelen şirketleri de önemli duyurular yaptı: Samsung yeni tabletinin duyurusunu yaparken, Huawei (içinde NFC çip olan) piyasanın en ince telefonunu ürettiğini açıkladı.

Bu yılki Mobil Dünya Kongresi’nde temassız ödeme, arttırılmış gerçeklik, gömülü cihazlar ve bağlı şehirler gibi bir dizi yeni trend sergileniyor. Örneğin App Planet salonu, 12 bin’i aşkın uygulama geliştiriciyi ve mPowered markayı bir araya getiriyor; dünyanın en büyük tüketici markaları, mobil teknolojilerin bir pazarlama aracı olarak kullanılması konusunda pazarlamacıların bilgisini artırmak için burada buluşuyor.

Mobil teknoloji alanındaki inovasyon girişimleri, sayısız buluş ve gelişmeyle atağa kalkmış durumda ve bu gelişmelerin gerçekten de ucu bucağı yok gibi görünüyor. Temassız ödeme, gömülü cihazlar, bağlantılı şehirler gibi manzarayı tamamen değiştiren mobil teknolojilerin dünya üzerinde sınırsız etki yaratacağı kesin. 2013 Mobil Dünya Kongresi’nin bize şu ana kadar öğrettiği en önemli şey, her şeyin birbiriyle bağlantıda olmaya başladığı ve bunun devam edeceği gerçeği... General Motors Başkan Yardımcısı Steve Girsky konuşmasında M2M (makineden makineye) teknolojisinin sunacağı fırsatlardan söz etti. İlk mobil cihazın otomobil olduğunu, çünkü mobil telekomünikasyonu önemli kılan kişisel seyahat trendinin tarihte ilk kez otomobil ile başladığını belirtti. Sonuç olarak imalatçıların her zaman araç-içi teknolojileri baz alarak yenilikler yapması gerektiğine değindi. Konu araç içi teknolojilere gelince, dijital güvenlikte dünya lideri Gemalto da dünyada bir ilkin duyurusunu yaparak Kongre’nin ilgi odağı oldu: Gemalto’nun otomotiv alanındaki M2M teknolojisi, Audi A3 otomobillerinde kullanılacak. Bu çözüm sayesinde sürücüler, araç içinde multimedya aktarımı ve yükleme yapabilecekleri 4G bağlantısından faydalanacaklar. Ayrıca araçta sekiz cihaza kadar destekleyebilen mobil Wi-fietkin nokta da bulunacak. Gemalto’nun diğer alternatiflere göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü olan Cinterion M2M teknolojisi, otomotiv sektörü için ideal.

Mobil Dünya Kongresi mobil teknolojilerin daha da yaygınlaştığını ve yakında etrafımızdaki herkesin ve her şeyin birbiriyle bağlantılı hale geleceğini açıkça ortaya koydu. Mobil teknolojiler iletişimimizi, iş yapma biçimimizi, hayatlarımızı nasıl yönettiğimizi ve eğlenme biçimimizi kökten değiştirdi. Ufuktaki inovasyon olasılıkları ise sonsuz.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler