YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2020 Olimpiyat Oyunları'na Aday Olan İstanbul'un Değerlendirme Süreci Başladı

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul'un 5. kez olimpiyat oyunlarına ev sahipliği için...

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul'un 5. kez olimpiyat oyunlarına ev sahipliği için aday olduğunu belirtti. Arat, "Ancak bu seferki Türkiye için çok büyük bir adaylık. Bizim tutkumuzu göreceksiniz. Aynı zamanda adaylığımızın gerçekçi olduğuna tanık olacaksınız. Şehrimizin ne kadar hazır olduğunu göreceksiniz.'' dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komitesi'nin incelemeleri öncesi Conrad Otel'de hem delegasyona hem de basın mensuplarına yönelik kokteyl düzenlendi.

Kokteylin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un tarihi önemine değindi. Topbaş, "8500 yıllık yıllık geçmişiyle bütün kültürlerin burada iz bıraktığı bir medeniyet kentindesiniz. Biz de bugünden geleceğe izler bırakmak istiyoruz. Sporun barışçıl yüzüyle bütün dünyaya buradan seslenmek istiyoruz. Tabii aday kentlerinden biri olarak İstanbul şu anda değerlendirme komitesi tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. Diğer aday şehirlere de başarılar diliyorum. Sonuçta sporun centilmenlik yönüyle insanlığa yansıması için çaba sarf etmekteyiz.'' diye konuştu.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat ise İstanbul'un 5. kez olimpiyat oyunlarına ev sahipliği için aday olduğunu hatırlattı. Son adaylığın Türkiye için önemi üzerinde duran Arat, "Bu seferki çok büyük bir adaylık. Bizim tutkumuzu göreceksiniz. Biz misafirperverliğimizle ünlüyüz. Siz de önümüzdeki birkaç günde misafirperverliğimize tanık olacaksınız. Aynı zamanda adaylığımızın gerçekçi olduğuna tanık olacaksınız. 2020 hazırlıklarımızı görme fırsatı bulacaksınız. Şehrimizin ne kadar hazır olduğunu göreceksiniz.'' şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından yabancı basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Arat, İstanbul'un oyunlara hazır olduğunu vurguladı. Arat, ''10 yıl önceye göre şehir ulaşım sistemi çok gelişti. 7 yıl sonra ciddi değişim devam edecek. Genç nüfusuyla İstanbul çok iddialı.'' ifadelerini kullandı.

Kendisinin çok iyimser olduğunun hatırlatılması üzerine ise Arat, ''Evet, iyimserim. Tokyo ve Madrid çok güçlü. Ancak İstanbul da çok iddialı. Boğaz'a baktığınızda bu iddiamızı anlayacaksınız." şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler