YURTHABER

Afyonkarahisar
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afyon Motor Sporları Merkezi'ne "en iyi pist" ödülü

Afyon Motor Sporları Merkezi'ne "en iyi pist" ödülü

AFYONKARAHİSAR (AA) - Geçen ay Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın finaline ev sahipliği yapan Afyon Motor Sporları Merkezi, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) ve Avrupa organizatörü tarafından 2019 yılı "en iyi pist" ödülüne layık görüldü.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, ödülü belediye makamında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e teslim etti.

Akülke, burada yaptığı konuşmada, geçen ayki Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nda, FIM ve organizatör tarafından "yılın en iyi pisti" seçildiklerini söyledi.

Afyon Motor Sporları Merkezi'nin ne kadar önemli olduğunun, uluslararası alanda bir kez daha tescillendiğini kaydeden Akülke, "Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak amacımız Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'ni sürekli gündemde tutmak, sürekli hareketli ve çalışır vaziyette 12 ay gündemde tutmak. Bu yolda da hızlı adımlarla ilerliyoruz." diye konuştu.

Akülke, ayrıca hafta sonu yapılacak Türkiye Motokros Şampiyonası'nın final yarışına herkesi davet etti.

Zeybek de "Afyonkarahisar'ı spor turizminin merkezi yapacağız dediğimizde bazıları inanmamıştı." dedi.

Son günlerde alınan ödüllerle bunun nereye geldiğini hep birlikte yaşayarak gördüklerini belirten Zeybek, şunları söyledi:

"Türkiye Motosiklet Federasyonuyla birlikte geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Dünya Motokros Şampiyonası'nın bu yıl ikincisini düzenledik. Onda da en iyi padok ödülünü almıştık. Güzel bir organizasyondu. Gerçekten Avrupa FIM'den katılan arkadaşların da ifade ettikleri nefis bir organizasyon. 'Bundan sonra herhalde motor sporuyla uğraşan yarışmacılara başka bir pisti, alanı kabul ettiremeyiz' diye beyanatları vardı. Bunda da haklı olduğumuzu en son gerçekleştirmiş olduğumuz Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nda gösterdik, en iyi pist ödülünü alarak pistimizin kalitesini tescilletmiş olduk."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler