YURTHABER

Kapat

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Çözüm süreci iç savaştan çıkmış iki halkın barışı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Çözüm süreci iç savaştan çıkmış iki halkın barışı değil, devletin milletle barışmasıdır” dedi.

Kurtulmuş, partisinin Adana’da düzenlediği ‘Ekonomi İşleri Başkanlığı Toplantısı’na katıldı. Oda başkanları, meslek örgütleri, sektör temsilcileri ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Kurtulmuş, çözüm sürecini değerlendirdi. Siyasetin çözüm sürecine ne risk gözüyle ne de rant gözüyle bakması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, iktidarın da üzerine düşen siyasi risklerden kaçınmaması gerektiğini işaret etti. Kurtulmuş, “Muhalefet partileri de, ‘Bu bir rant meselesidir, bize de 3-5 puan gelir’ diye düşünmesin, böyle bir hesabın içerisinde olmasın, kirli bir terörün hiç kimseye sağlayacağı siyasi bir rant olamaz” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çözüm sürecinde iç savaştan çıkmış iki halkın barışından söz etmiyoruz. Yani bir iç savaş oldu da Türkler ve Kürtler bir iç savaş yaptılar, ondan sonra da müzakere masasında iki tarafın, iki halkın temsilcileri oturuyor, konuşuyor değil. Bu terör örgütünün silah bırakması, siyasi irade ve halk iradesi yan yana gelmiş ve böylece devlet milletle bir barışma süreci içerisine giriyor.”

Kurtulmuş, konuşma yapacağı otelin ses sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle konuşmasına ancak yeni bir ses sistemi getirilince başlayabildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat