Aksaray’da jandarma ekipleri köy köy gezerek traktör sürücülerine trafik eğitimi verdi.
Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte kullanımları artan traktörlere yönelik güvenlik önlemleri alan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aksaray’ın köy ve kasabalarını gezerek çiftçilere traktör kullanımı ve uyarıcı ışıklar hakkında bilgiler verdi. Hemen her köye giden jandarma ekipleri, köy meydanında köylüler ile buluştu. Burada traktörlerin kullanımı hakkında bilgiler veren Jandarma ekipleri, çiftçilere yazın mahsul döneminde karayollarında seyretmemeleri, karayollarının yanında bulunan tali yolları kullanmaları gerektiğini anlattı. Özellikle yaz aylarında traktörlerin karıştığı trafik kazalarında artış olduğunun gözlemlendiğini anlatan jandarma ekipleri, traktörlerin gece kullanımında da mutlaka uyarıcı bir ışık olması ve beraberinde römorklarda bol miktarda reflektör olması gerektiğini belirtti. Eğitimlerin ardından vatandaşları uyaran jandarma ekipleri, reflektörsüz ve uyarı tepe lambası olmayan traktör sürücülerine cezai işlem uygulanacağını kaydetti.
Jandarmanın verdiği eğitime yoğun ilgi gösteren köy sakinleri ise, eğitimin son derece verimli geçtiğini belirterek, jandarma ekiplerine teşekkür etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz