Amasya Üniversitesi'nin düzenlediği, 'Son Bozlak: Neşet Ertaş' konulu söyleşi ve konser programı yoğun ilgi gördü.
Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen programda Halk Müziği Sanatçısı Bayram Bilge Tokel söyleşi yaptı. Konser öncesi, Bayram Bilge Tokel söyleşisinde, "Neşet Ertaş’ı Neşet Ertaş yapan en önemli şeylerden birisi de, Muharrem Ertaş gibi bir babaya sahip olmasıdır. Muharrem Ertaş bozlak kültürü için çok önemli bir isimdir. Neşet usta bana şöyle derdi, ‘Ben babamın yanında bozlak okuyamazdım. Babam veli insandır.’ Düşünün nasıl bir üstad, Neşet usta bile olsa onun yanında bozlak okuyamıyor." dedi.
Muharrem Ertaş'ın oğluna ustalığın yanı sıra insanlık da öğrettiğini kaydeden Tokel, böyle bir insanın evladının türküleri şehir yaşamına taşıdığını kaydetti. Neşet Ertaş’ın edebi aşan bir davranış olarak düşündüğü için eserlerine, ‘Benim’ diyerek sahip çıkamadığını belirten Tokel, usta ismin bestelemediği, kendi deyimiyle havalandırmadığı en az 10’dan fazla eseri olduğunu söyledi. Neşet Ertaş’ın hem söz yazıp hem beste yaptığı eserlerinin kayıp olduğunu ifade eden Tokel, ustanın eserlerinin güzel söylenmesini istediğini de hatırlattı.
Bayram Bilge Tokel, Bozkırın Tezenesi halk müziği efsanesi Ertaş’ın hayatından kesitler ve anılarını Amasyalılarla paylaştı.
Ardından konser programına geçildi. Seslendirdiği Yazımı Kışa Çevirdin, Neredesin Sen, Vay Vay Dünya, Zahide, Gönül Dağı gibi Neşet Ertaş ezgileriyle Amasyalıları mest eden Tokel, “Bir yerde türkü okunuyor, saz ele alınıyorsa, orada Neşet üstadın eserlerini söylememek olmaz.” diyerek Neşet Ertaş’a duyduğu saygıyı dile getirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz