YURTHABER

Amasya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasya'da gaziler, İYİ Parti'li Türkkan'ı kınadı

Amasya'da gaziler, İYİ Parti'li Türkkan'ı kınadı

Amasya'da gaziler, Bingöl'de şehidin ağabeyine küfreden İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Amasya Şube Başkanı Ahmet Ünverdi, dernek binasında yaptığı açıklamada, Türkkan'a yönelik tepkilerini dile getirdi.

Şehidin ağabeyi Tahir Gümren'e yapılan hakareti, Amasya'da bulunan şehit aileleri ve gazilere yapılmış sayarak esef, şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Ünverdi, şunları kaydetti:

"Lütfü Türkkan’ın şehit yakının boynunu eliyle çember altına almasına, kulağına bir şeyler söylemesini, tekme atıp küfretmesini asil Türk milleti ibretle izlemiştir. Milletvekili olan bir şahsın küfür etmesini, şahsım ve gaziler adına nefretle kınıyoruz. Her ne kadar özür dilese de özrü geçerli değildir. Böyle bir milletvekili ne vatanına, ne milletine, ne de devletine saygısı olmayan insandır. Bu ülke şehit kanlarıyla yoğrulmuş, binlerce şehit vermiştir. Şehitlik kimseye nasip olmayan, Allah katında büyük bir hikmettir. Bizler vatanımızı korumak için hainlere karşı ülkemizin güvenliği için mücadele ettik, ölürsek şehit, yaralanırsak malul gazi, yara almadan kurtulursak muharip gazi oluruz. Lütfü Türkkan’ın bu saygısızlığını tüm şehit aileleri ve gaziler adına bir kez daha nefretle kınıyoruz. Sizi yüce Türk milletine havale ediyoruz."

Kıbrıs gazisi Murat Tutak ise bu ülkede yaşayan herkesin şehit aileleri ve gazilere karşı saygılı olması gerektiğini ifade ederek, "Bu küfür sadece orada bir şehit yakınına değil, tüm şehit ailelerimize ve Türk milletine yapılmıştır. Bu yakışıksız davranışını şiddetle kınıyoruz. Bu küfrü kabul etmiyoruz. Bu küfür bir milletvekiline hiç yakışmamıştır. Bu ülkeye kanlarıyla, canlarıyla bedel ödeyenler olarak, yüce devletimizden vekilliğinin düşürülmesini ve gerekli cezanın verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler