YURTHABER

Kapat

Anadolu Ajansı 92 yaşında -Başbakan Yardımcısı Bozdağ:"Anadolu Ajansı pek çok dilde de yayın yaparak, önümüzdekizaman içerisinde dünyanın en önde gelen ajansları arasındayerini alacaktır"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı'nın (AA) önümüzdeki zaman içinde pek çok dilde yayın yaparak, dünyanın en önde gelen ajansları

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı'nın (AA) önümüzdeki zaman içinde pek çok dilde yayın yaparak, dünyanın en önde gelen ajansları arasında yerini alacağını söyledi.

Bekir Bozdağ, AA'nın 92. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisi olan AA'nın Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk milletinin sesini dünyaya duyurmak için önemli bir görev ifa ettiğini belirtti.

Türk halkının sesini, hem kendi içinde hem de dünyaya duyurduğunu dile getiren Bozdağ, AA'nın dünyadan haberleri toplayıp Türkiye'ye, Türkiye'den haberleri toplayıp dünyaya ilettiğini kaydetti.

Bozdağ, böylelikle Türkiye'de olup bitenlerden dünyanın, dünyadan olup bitenlerden de Türkiye'nin daha sağlıklı yoldan haberi olduğunu vurgulayarak, "Anadolu Ajansı, doğru haberlerle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine katkı sağlıyor. O nedenle 92. yaşını tebrik ediyorum. Anadolu Ajansı pek çok dilde de yayın yaparak, önümüzdeki zaman içerisinde dünyanın en önde gelen ajansları arasında yerini alacaktır" dedi.

AA Balkanlar Bölge Müdürlüğünün açılışına katıldığını anımsatan Bozdağ, AA'nın başka dillerde de yayınlarını çoğaltarak, herkese ve her kesime ulaşacak bir ajans olma yolunda önemli adımlar attığını ifade etti.

AA çalışanlarını kutlayan ve ajansta çalışıp da vefat edenleri de rahmetle andığını dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı her dilde olmalı. Çünkü büyük Türkiye'nin haber ajansının da bu büyüklüğe paralel gelişmesi lazım. Türkiye bugün dünyanın etkin ülkelerinden biri. Avrupa'nın 6, dünyanın 16. büyük ekonomisi. Tabii böyle büyük bir ekonomi, siyasal olarak da güçlü bir ülkenin ajansının bu güçle paralel her dilde yayın yapması, ulaşabildiği alanın çoğalması ve oradan haberleri birinci elden alarak Türkiye'ye, Türkiye'den dünyaya aktarması son derece önemli. Anadolu Ajansı, umarız farklı dillerde yayınları çoğaltarak, Türkiye'nin gelişim istikametine paralel gelişmeye ve büyümeye devam ederse hem kendisi hem de Türkiye açısından çok yararı olur diye düşünüyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat