Başkent’in turizmde önemli cazibe merkezlerinden olan Ankara Kalesi'nin sorunları ve çözüm yolları, Ankara Valisi Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'in başkanlığındaki toplantıda ele alındı.
Kale Kapısı Divan Çukurhan Otel'de yapılan toplantıya, Vali Yüksel'in yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Kalesi Derneği Başkanı Şevket Bülent Yahnici, kamu kurum temsilcileri, dernek üyeleri ile çok sayıda turizm sektör temsilcileri katıldı.
Toplantıda Ankara Kalesi Eylem Planı kapsamında eylem planından sorumlu kurum ve kuruluşların yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, yaptığı konuşmada, Ankara gibi marka şehirlerin uygarlıkla-kent ve kentle-uygarlık tanımlarını en iyi şekilde sembolize etmesi gerektiğini belirtti.
Yüksel, "Kentler ve uygarlıklar bağlamında bu buluşmayı yapabilecek çok nadir şehirlerden birisi Ankara'dır. Bende Ankara takımının bir oyuncusu olarak turizmde ayağa kalkma noktasında üzerime düşen görevi yapmaya hazırım." dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise kale iç ulaşımının düzenlenmesi noktasında yeni UKOME kararları ile sorunların çözüldüğüne dikkat çekti. Altyapı çalışmalarının bu yılsonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Gökçek, "Müze ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kale içerisinde bazı proje çalışmaları var. Kale çevresine tabela yapılması konusu ise talepler doğrultusunda yapılacaktır." şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından eylem planından sorumlu kurum ve kuruluş temsilcileri yaptıkları çalışmaların sunumunu gerçekleştirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz