YURTHABER

Kapat

Antik kent gün yüzüne çıkıyor

Antalya’nın 2 bin 200 yıllık tarihe sahip, bilinmeyen antik kenti Lyrboton Kome, 4 yıllık çalışmanın neticesinde gün yüzüne çıkıyor.Kepez Belediyesi’nin öncülüğünde, Antalya Müzesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile başlatılan Lyrboton Kome’nin gün yüzüne çıkartılması çalışmalarının 1.

Antik kent gün yüzüne çıkıyor

Antalya’nın 2 bin 200 yıllık tarihe sahip, bilinmeyen antik kenti Lyrboton Kome, 4 yıllık çalışmanın neticesinde gün yüzüne çıkıyor.
Kepez Belediyesi’nin öncülüğünde, Antalya Müzesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile başlatılan Lyrboton Kome’nin gün yüzüne çıkartılması çalışmalarının 1. Etabı tamamlandı. Perge Antik kentine ait ve o dönemde zeytinyağı üretim köyü olan Lyrboton Kome, 20 Eylül Perşembe saat 16.00’da törenle açılacak. Projenin tanıtımı ve 1. Etabın kontrollü olarak ziyaretçiye açılacağı tören, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Kültür Müdürü İbrahim Acar ve Müze Müdürü Mustafa Demirel’in katılımlarıyla gerçekleşecek. Lyrboton Kome, arkeolojik kazı çalışmalarına ilk etapta, tarihi şehrin ana yolu çevresinde, zeytinyağı işliklerinde, Roma Dönemi hamam kalıntısında, Bizans dönemi kiliselerinde, sivil konutlarda, Arete Kulesi bölgesinde bitki temizliği ile başlanmıştı.

Antik kent gün yüzüne çıkıyor 1

Antik kent gün yüzüne çıkıyor 2

Antik kent gün yüzüne çıkıyor 3

Antik kent gün yüzüne çıkıyor 1

Antik kent gün yüzüne çıkıyor 2

Antik kent gün yüzüne çıkıyor 3

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat