Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 11 ilde uygulamaya konulan Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında Artvin’de hibe almaya hak kazanan dört projenin hak sahipleri ile Artvin Valiliği (Bakanlık adına) arasında sözleşme imzalandı.
Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, ÖDES programının ilk etapta 11 ilde uygulamaya konulduğunu belirterek, Artvin’in de dört projeyle programda yerini alacağını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanan ÖDES programının Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçladığını söyleyen Vali Yardımcısı Arslan, ’’Bu çerçevede, valiliklerin koordinasyonunda yerel düzeyde hazırlanacak ve uygulanacak olan ÖDES projeleri ile toplumun özürlülük ve özürlüler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının, özürlülerin sosyal yaşama bağımsız olarak katılımlarının ve evde özürlü bireyin bakımını üstlenen kişilerin nitelikli bakım konusundaki bilgilerinin eğitimler aracılığıyla artırılması ile özürlülük nedenlerinin tespit edilmesini, koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesini, özürlülük oranının azaltılmasını ve özürlülüğün etkilerinin en aza indirilmesini amaçlayan faaliyetlerin desteklenmesi öngörülmektedir.” diye konuştu.
Daha sonra, ÖDES programı kapsamında hibe almaya hak kazanan dört projenin sahipleri ile Bakanlığı temsilen Artvin Valiliği adına sözleşme imzalayan Vali Yardımcısı Arslan, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve uygulamaya alınan projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
ÖDES Programı kapsamında Artvin’de uygulanacak projeler;
1.Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu’nun hazırladığı “Doğum sonrası Özürlülüğe Neden Olan Durumlarla İlgili Üniversite Öğrencilerine Farkındalık Eğitimi” projesi 12 ay sürecektir. 80.000 TL’lik bütçeye sahip olan projenin hedefi; doğum sonrası gelişebilecek özürlülük konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılmasına katkıda bulunma ve farkındalığın geliştirilmesidir.
2.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün hazırladığı “Engelliliğin Engellenmesine Duyarlı Bir Nesil” projesi 10 ay boyunca devam edecektir. 16.995,68 TL bütçeye sahip olan projenin hedefi; bilinçli anne baba adayları yetiştirmektir.
3.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ardanuç Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun hazırladığı “Akraba Evlilikleri Engelleyelim Çocuklarımız Sağlıklı Olsun” projesi 7 ay boyunca devam edecektir. 28.828,82 TL bütçeli projenin hedefi; akraba evlilikleri sonucunda engelli çocukların dünyaya gelme ihtimalin daha yüksek olduğunu ve ne kadar ciddi sorunlara ve yıkımlara neden olabileceğini göz önüne getirerek dikkat çekmek, bu konuda toplumda farkındalık yaratarak akraba evliliklerini tamamen ortadan kaldırmaktır.
4.Artvin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hazırladığı “Engellilerle El Ele” projesi 9 ay boyunca devam edecektir. 65.325,00 TL bütçeli projenin hedefi; il merkezi ve köylerde yaşayan özürlüler ve bakıcılarının gerekli eğitimlerle desteklenerek hayat standartlarının yükseltilmesini sağlamak ve özürlülükleri nedeniyle karşılaştıkları sorunların en aza indirilmesini sağlamaktır.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz