YURTHABER

Diyarbakır
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Askerlik Şubesi önünde uzun kuyruklar oluştu

Diyarbakır Askerlik Şube Başkanlığı önünde uzun kuyruklar oluştu.

Askerlik Şubesi önünde uzun kuyruklar oluştu

Askerlik süresinin kısalması ile yoklama kaçağı ve bakaya olanlara idari para cezası uygulaması nedeniyle çok sayıda genç vatani görevini yapmak için başvuru yapıyor.

Aralarında yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olanların da yer aldığı gençler, vatani görevlerini yerine getirmek için askerlik şubelerine adeta akın etti. Yoğun talep nedeniyle Yenişehir ilçesinde yer alan Diyarbakır Askerlik Şube Başkanlığı önünde de uzun kuyruklar oluştu.

Asker adayı Kadir Can, 2 yıldır asker kaçağı olduğunu ifade ederek, askerlik süresinin kısalması, yoklama kaçağı ve bakaya olanlara idari para cezası uygulaması nedeniyle, askerliğini yapmak istediğini söyledi. Askere gitmemesi halinde uygulanan idari para cezası miktarının yüksek olduğunu bildiren Can, yakalanması halinde ödeyeceği para miktarının 2 bin 376 lira para olduğunu kaydetti.

Kendisi başvuracağı için 2 bin 376 lira yerine 593 lira ceza ödeyeceğini bildiren Can, ceza ödemek istemeyenlerin yoğun başvurusu nedeniyle saatlerdir şube önünde oluşan kuyrukta sıra beklediğini belirtti.

Gökhan Balkaya ise ailevi nedenlerle 3 yıldır askere gidemediğini ifade ederek, askerlik süresinin düşmesi nedeniyle planından önce vatani görevini yapacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler