YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ATO Başkanı Gizer: Abidinpaşa caddesi Adana'ya yakışmıyor

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, tarihi özelliği bulunan Abidinpaşa caddesinin Adana'ya yakışmadığını belirterek,...

ATO Başkanı Gizer: Abidinpaşa caddesi Adana'ya yakışmıyor

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, tarihi özelliği bulunan Abidinpaşa caddesinin Adana'ya yakışmadığını belirterek, "Bu cadde küçük operasyonlarla güzelleştirilebilir." dedi.
ATO Başkanı Ali Gizer ve ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.
Adana’nın sorunlarının da gündeme geldiği ziyarette konuşan ATO Başkanı Ali Gizer, Zihni Aldırmaz’dan bazı isteklerde bulundu. Abidinpaşa’ya el atılmasını isteyen Gizer, “Abidinpaşa tarihi bir cadde. Küçük operasyonlarla güzelleştirilebilir. Bu hali Adana’ya yakışmıyor.” dedi. Gizer, baharatçılar gibi bazı esnaf için de küçük çarşılar yapılabileceğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Abidinpaşa ve Kızılay Caddeleri için çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirtti. ATO’nin otopark sorunu da olan Abidinpaşa Caddesi’nden taşınmasını öneren Aldırmaz, tarihi binanın kültür merkezi olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Aldırmaz, esnafın bir araya gelip çarşılarda faaliyetini sürdürmesi konusunda istekli olması durumunda belediyenin üzerine düşeni yapacağını da anlattı.
Adana’nın trafik sorununa da değinen Aldırmaz, “25 binlik planla birlikte Ulaşım Master Planı beraber gidiyor. Ana arterleri çoğalttık. Güney-Kuzey aksında eskiden tek arter vardı. Biz bunu 3’e 4’e çıkaracağız. Adana trafiğini rahatlatmak ancak böyle mümkün olur” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin yüzde 40’nın metro borcuna gittiğini hatırlatan Aldırmaz, “Bu durumda hizmet üretmeye çalışıyor, Adana’nın sorunlarını çözmek için gayret gösteriyoruz. Sayın Başbakanımızın metronun Ulaştırma Bakanlığına devri konusunda müjdesi var. Bunların takipçisi oluyoruz. Sizler de bulunduğunuz ortamlarda bu konuda bize yardımcı olun” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut’un da hazır bulunduğu ziyarete ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Cevdet Baskın, Naci Heybeli, Ali Cerit, Tarkan Kulak, Ömer Küpeli, İsmail Babacan ve ATO Genel Sekreteri Ahmet Nevruz da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler