YURTHABER

Kapat

ATO'dan İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Uyarısı

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun şimdiye kadar yapılan en kapsamlı düzenleme olduğunu bildirdi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun şimdiye kadar yapılan en kapsamlı düzenleme olduğunu bildirdi.

Gizer yaptığı yazılı açıklamada, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu konusunda yükümlülüklerini yerine getirmeyen işyerlerine bin ile 80 bin lira arasında para cezası uygulanabileceği uyarısında bulundu.

Bu konuda 28 bin dolayındaki üyenin ye uyarıldığını belirten Gizer, kanunun, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2014'te, 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2013'te yürürlüğe gireceğine dikkati çekti.

Gizer, kanununun şimdiye kadar yapılan en kapsamlı düzenleme olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kanun, diğer işyerleri için de sisteme uyum sağlanması planlanması doğrultusunda 1 Ocak 2013'te yürürlüğe girdi. Yasa, çalışanlar için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlarken, üyelerimiz yönünden birçok yükümlülüğü de beraberinde getirmektedir. Yasa kapsamında işyerlerinin öncelikle risk analizlerini yapmaları, risk analiz raporu, eylem planları, çalışanların eğitimleri, ölçüm ve muayene işlemleri, iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarını atamaları gibi yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekmektedir."

Muhabir: Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat