Arif ARSLAN/BATMAN, Av mevsimi olmasına rağmen, ava çıkmakta güçlük yaşadıklarını belirten Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Sertkaya, "Terör nedeniyle ava çıkamıyoruz. Bu yüzden mağduriyet yaşıyoruz" dedi. Sertkaya şunları söyledi:
"Eskisi gibi ava gidemiyoruz, gidemediğimiz için silah satışları da düştü. Köylere gittiğimiz zaman köylüler bize zorluk çıkarıyor. Bize sahip çıkan yok. Halk avcılara sorun çıkarıyor. Bu nedenle av mevsimi olmasına rağmen zorluk yaşıyoruz. Genelde satılan silahlar can güvenliği için alınıyor. Batman'da derneğimiz üye yaklaşık 160 avcı var. Ancak bize üye olmayanlar da ava çıkıyor. Avlamak için yıllık 350 lira verdiğimiz pul ve vergiler boşa gidiyor. Silah ve mermi satışları bu yüzden çok düştü" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz