BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 'çözüm süreci'ne rağmen inşasına devam edilen karakollarla ilgili çalışmaların, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Anayasa’nın 98. ve İç tüzüğün 99. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
Akat Ata, Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz'a şu soruları yöneltti.
Türkiye’de çatışmalı sürecin başladığı 1984 yılından itibaren güvenlik politikasının bir parçası olarak yapılan karakol sayısı kaçtır? İnşa edilen bu karakolların yıllara ve bölgelere göre dağılımı nasıldır?
1984 yılında itibaren inşa edilen karakollardan kaçı günümüzde halen kullanılmaktadır? Faal halde bulunan bu karakolların bölgelere göre dağılımı nasıldır? 1984 yılından itibaren yapılan karakolların toplam yapım maliyeti ne kadardır?
Var olan karakolların bir yıllık ortalama gideri, maliyeti ne kadardır?
2013 yılı Ocak ayı itibariyle yapımına başlanan karakol sayısı kaçtır? Bu karakollar hangi bölge ve illerde yapılmaktadır?
2013 yılı itibariyle yapımı planlanan fakat yapımına halen başlanmamış olan karakol sayısı kaçtır? Yapımı planlanan bu karakolların inşa edilme amacı nedir?
Çözüm süreci itibariyle toplum içerisinde, geçmişte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi veya onarılması amacıyla yapılacak çalışmalar konusunda umut doğduğuna dikkat çeken Akat Ata, "Kürt Sorunu’nun demokratik temelde çözümüne dair tarihi kararların alındığı bu dönemde güvenlik amacıyla oluşturulduğu dile getirilen karakol yapımlarının bölgede çoğalarak devam etmesi yöre insanının sürece dair kaygılarının artmasına neden olmaktadır. " dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz