YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bafa’da İpekböcekçiliği Çalışmaları

Muğla’nın Milas İlçesinde Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafa Belediyesi ve Bursa Koza...

Bafa’da İpekböcekçiliği Çalışmaları

Muğla’nın Milas İlçesinde Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafa Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliğiyle sürdürülen çalışma kapsamında "Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi"nin 2013 üretim sezonunu başlatmak için Bursa Koza Birlik yetkilileri Milas’a geldi. Birlik yöneticileri, ilçede eğitim ve tanıtım toplantıları düzenledi.

Bafa Belediyesi tarafından da desteklenen proje kapsamında belde de ek iş imkânı sağlamak adına kadın üreticilere yönelik bir toplantı gerçekleştirildi. Ancak toplantıya kadın üreticilerden çok erkek katılımcı sayısı fazla oldu.

Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez’in de katıldığı tanıtım ve bilgilendirme toplantısında Bursa Koza Birlik Denetim Kurulu üyesi Durmuş Yılmaz, İpekböceğinin üretim safhalarının görüntülerini içeren sunumunu yaptı. Yılmaz, "2012 yılı üretim sezonunun Nisan ayı ortasında başlayacak. Koza Birlik olarak Milas’ta üç yıldır yaptığımız gibi, ipekböceği larvalarını bu dönemde üreticilere getireceğiz. Yaş Koza alımları 2010 yılında kilogramı 18 liradan, geçen yıl ise kilogramı 23.5 liradan yapıldı. Bu yılın fiyatı henüz belirlenmedi, ancak 23.5 TL'nin üstünde olacağı kesin. Milas’ta 2010'a göre 2011 sezonunda yüzde 40 üretim artışı sağlandı. Bu başarı da emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Bafa’da İpekböcekçiliği Çalışmaları

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler