YURTHABER

Afyonkarahisar
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Eroğlu: Taş Medrese kültür merkezi olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin restore ettirdiği Taş Medrese'nin kültür merkezi...

Bakan Eroğlu: Taş Medrese kültür merkezi olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin restore ettirdiği Taş Medrese'nin kültür merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.
Taş Medreseyi ziyaret ederek burada incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, belediyenin yaptığı restorasyon çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı tebrik etti.
Taş Medrese'yi ayrı bir kültür merkezi olarak planladıklarına dikkat çeken Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile yaptıkları görüşmede diğer bir kültür mirası olan Taşhan'ın restorasyonunun ise Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını açıkladı.
Kadınlar Pazarı, Yağ Hali, Bedesten ve eski Kasaplar Çarşısı gibi tarihi dokuların yapılacak proje çalışmalarıyla yeniden canlandıracaklarını ifade eden Eroğlu, proje çalışmalarının başladığını, hükümet olarak gerekli desteği vereceklerini kaydetti.
Afyonkarahisar'ı sadece termal turizm değil, aynı zamanda sağlık ve kültür turizminde de başkent yapmak için kolları sıvadıklarını aktaran Eroğlu, ekim ayı içerisinde Türkiye'nin en meşhur hattat ve tezhip sanatçılarını davet ederek Ahmet Karahisari Kültür Merkezi'nde büyük bir sergi açacaklarını ifade etti.
Afyonkarahisar'da her birimin gece gündüz çalışacağını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2023 yılı için büyük hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirmek için önümüzdeki aydan itibaren bütün İl Müdürlükleri hedeflerini ortaya koyacak ve bizlere brifing sunacak.Artık, Afyonkarahisar'da her birim gece gündüz çalışacak. Yatmak yok, koşmak zamanı.” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yapılan restorasyon çalışmaları hakkında Bakan Eroğlu'na bilgi verdi.Restorasyon çalışmaları ve bahçe düzenlemesinin 1 milyon liraya mal olduğu belirten Başkan Çoban, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini aktardı.
Taş Medrese'deki havalandırma sistemini anlatan Çoban, "Burada tamamen tasarruflu klimalar olacak. 30 tane klima var. Akıllı ısıtma ve soğutma klima sistemi yer alacak. Afyon'da kültürü yaşatma adına keçe sanatı, hat ve Osmanlı kursları burada düzenlenecek. Afyonkarahisar'a özgü gezekler gerçekleşecek.” dedi.
Belediye olarak ilk kez bir böyle bir tarihi esere sahip çıktıklarını söyleyen Çoban, geçmişte 100 bin liralık bir restorasyon yapamayan belediyenin ecdat yadigarı esere 1 milyon lira para ayırabildiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler