Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çaykur’un özelleştirileceği yönündeki tartışmalara son noktayı koyarak, Çaykur’un özelleştirilmeyeceğini açıkladı.
Konuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı bildiride, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın, hükümetin gündeminde Çaykur'un özelleştirilmesiyle ilgili bir konunun bulunmadığını açıkladığı duyuruldu.
Basın bildirisinde şöyle denildi; “Bakan Yazıcı, Çaykur'un özelleştirilmesiyle ilgili herhangi bir hususun hükümetin gündeminde bulunmadığını söyledi. Özelleştirilecek kamu kuruluşlarının mutlaka özelleştirme hazırlıklarının yapılması için Özelleştirme İdaresi'ne devredildiğini hatırlatan Yazıcı, ama Çaykur için böyle bir durumun söz konusu olmadığını, basında bu yönde çıkan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.”
Geçen günlerde, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’ya ait olduğu iddia edilerek bir haber ajansı tarafından servis edilen haberde “Çaykur’un özelleştirileceği” duyuruldu. Bu haber Rize’de tepkilere neden olmuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz