Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Teşvik Belgesi düzenleyecek ve teşvikleri izleyecek.
19 Haziran 2012 tarih ve 28328 sayılı resmi gazetede ilan edilen “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” ve 20 Haziran 2012 tarih ve 28329 sayılı resmi gazetede ilan edilen “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına Yönelik Tebliğ” uyarınca Kalkınma Ajansları “yerel birimler” olarak tanımlandı.
Buna göre genel teşvik uygulamaları kapsamında ve 10 Milyon TL’nin altındaki yatırımlarda ve aşağıdaki yatırım konularında teşvik başvurusu kabul edebilir ve Ekonomi Bakanlığı’nın uygun görüşü alınarak teşvik belgesi düzenleyebilir.
Yerel Birimlerce Teşvik Belgesi Düzenlenebilecek (US 97 Kodları ile) Sektör ve Konular ise şöyle sıralandı:
“US 97 - 15: Gıda ürünleri ve içecek imalatı, US 97 - 17: Tekstil ürünleri imalatı (Yün ipliği hariç olmak üzere, tekstil elyafının hazırlanması ve eğirilmesi konusunda sadece modernizasyon yatırımları ve halı, tafting, dokunmamış ve örülmemiş kumaş ile çuval hariç olmak üzere tekstil dokumacılığı konusunda sadece modernizasyon yatırımları), US 97 - 18: Giyim eşyası imalatı, US 97 - 19: Derinin tabaklanması ve işlenmesi, US 97 - 20: Ağaç ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) ; hasır ve buna benzer, US 97 - 21: Kâğıt ve kâğıt ürünleri imalatı, US 97 - 23: Rafine edilmiş petrol ürünleri ve nükleer yakıt imalatı (Madencilik yatırımları hariç), US 97 - 24: Kimyasal madde ve ürünlerin imalatı, US 97 - 25: Plastik ve kauçuk ürünleri imalatı, US 97 - 26: Metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı, US 97 - 27: Ana metal sanayi (2710 demir çelik ana sanayi hariç), US 97 - 28: Metal eşya sanayi, US 97 - 29: B.y.s. makine ve teçhizat imalatı, US 97 - 30: Büro, muhasebe ve bilgi işlem makineleri imalatı, US 97 - 31: B.y.s. elektrikli makine ve cihazların imalatı, US 97 - 32: Radyo, televizyon, haberleşme teçhizatı ve cihazları imalatı, US 97 - 33: Tıbbi aletler, hassas ve optik aletler ile saat imalatı, US 97 - 34: Motorlu kara taşıtı, römork ve yarı römork imalatı, US 97 - 35: Diğer ulaşım araçlarının imalatı (Gemi ve yat inşa yatırımları hariç), US 97 - 36: Mobilya imalatı; b.y.s. diğer imalatı, Ürün paketleme hizmeti yatırımları, Belediye ve il özel idarelerinin hizmet ve altyapı yatırımları.”
Bunun yanı sıra Kalkınma Ajansları, Bakanlıkça düzenlenen teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımların gerçekleşmelerini izleyerek gerçekleşme durumlarını altışar aylık dönemler halinde Bakanlığa Genel Teşvik Uygulamaları kapsamına girmeyen, 10 Milyon TL’nin üzerindeki yatırımlar veya yukarıda sayılan sektör ve konular arasına girmeyen hususlarda da teşvikler noktasında bilgi alınabilmesi ve teşvik başvurusunun hazırlanması noktasında Zonguldak, Karabük ve Bartın Yatırım Destek Ofislerinden ücretsiz danışmanlık hizmeti alınabileceği belirtildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz