YURTHABER

Düzce
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkçılar palamutta hayal kırıklığı yaşıyor

Batı Karadeniz'de gırgır ve trol tekneleriyle denize açılan balıkçılar, palamutta umduğunu bulamadı

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından Akçakoca'da gırgır ve trol tekneleriyle denize açılan balıkçılar, palamutta hayal kırıklığı yaşıyor.

Sabahın erken saatlerinde "Vira bismillah" diyerek ava çıkan balıkçılar, hava şartlarının düzelmemesi nedeniyle az miktarda mezgit, barbun ve hamsiyle limana dönüyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun, hava şartları nedeniyle kötü başladığını, özellikle de palamut mevsimi olmasına rağmen balığın avlanamadığını söyledi.

Diğer balık türlerinde az da olsa avcılığın yapıldığını aktaran Karakaş, "2 aydan beri poyraz esiyor. Balıkçılığı ciddi oranda etkiliyor. Palamutta kötü bir sezon geçiriyoruz." diye konuştu.

Karakaş, palamut hariç diğer balık türlerinin avlandığını ancak istenilen miktarda olmadığını belirterek, "Mezgit tezgahlarda yerini alıyor. Barbun, istavrit ve hamsi de mevsim şartlarına göre normal vaziyette çıkıyor. Palamut hariç diğer balık türlerinin hepsi çıkıyor. Hava şartları, küresel ısınma, deniz kirliliği, kotasız avcılık, boğazdaki dalyanların kapatılmaması, bunların hepsi üst üste gelince bu tip sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Uzun yıllardır bu kadar kötü bir başlangıç olmadı." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler