YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan'dan Değerlendirmeler (4)

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Abdullah Gül ve kendisi ile ilgili yapılan anketlerle ilgili olarak,...

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Abdullah Gül ve kendisi ile ilgili yapılan anketlerle ilgili olarak, "O gazetenin benim nezdimde hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Bunlar bu tür anketler falan sadece sipariş üzere yapılan ve bu sipariş üzre yapılmak suretiyle de aramıza nifak tohumlarını ekebilmek için atılmış adımlardır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, bir gazetede Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CumhurbaşkanıAbdullah Gül ile kıyaslandığı anket sonuçları hatırlatılması üzerine, "O gazetenin benim nezdimde hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Bunlar bu tür anketler falan sadece sipariş üzere yapılan ve bu sipariş üzre yapılmak suretiyle de aramıza nifak tohumlarını ekebilmek için atılmış adımlardır" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha 2 yıl olduğunu ifade eden Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıl var. Bu süreç içinde üzerimize düşen görevleri Abdullah Bey Çankaya'da yürütüyor. Ben de Başbakanlık makamında yürütüyorum" şeklinde konuştu.

Başbaşkan Erdoğan, programda bir gazetecinin, gazetede yer alan sonuçları sağlıksız bulup bulmadığı yönündeki sorusuna ise, "Onları değerlendirmeye zaten tabi tutmuyorum. Öyle bir derdim yok. Hiç okumadım bile, arkadaşlarım bana söylediler, 'gereksiz' dedim'' cevabını verdi.

TEMENNİ EDİYORUM Kİ, MALİKİ DAVETİMİZE OLUMLU CEVAP VERİR

Başbakan Erdoğan, haftasonu gerçekleşecek olan kongreye Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Irak Meclis Başkanı Nuceyfi'nin, Barzani'nin, Halid Meşal ve birçok davetlinin katılacağını söyleyerek, davetlilerin birer selamlama konuşması yapacağını belirtti. Irak Başbakanı Nuri El-Maliki'nin de kongreye davet edildiğini belirten Erdoğan, Maliki'nin kongreye katılma ihtimaliyle ilgili olarak "Olumsuz bakmak istemiyorum tabi. Temenni ederim ki davetimize olumlu cevap verir" değerlendirmesinde bulundu.

BALYOZ DAVASI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPMAMIZ DOĞRU OLMAZ

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine ise Balyoz Davası'nda verilen kararları değerlendirdi. Erdoğan, "Süreç henüz devam ediyor şimdi Yargıtay süreci var. Dolayısıyla burada bizim yargı sürecine müdahale olarak etki edebilecek bir değerlendirmeyi yapmamız doğru olmaz" diyerek, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından sürece etki etmeyecek şekilde değerlendirme yapılabileceğine dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, geçmişte yaşanan bazı sıkıntılardan da bahsetti. Bazı arkadaşlarının eşlerinin başı örtülü diye atamalarının gerçekleşmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası'nın başına atamak istediğinde bile engelle karşılaştığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler