YURTHABER

Kapat

Başkan Kocaoğlu, Fazıl Say’ı Destekledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir Twitter mesajı sebebiyle hakkında 1,5 yıla kadar hapis...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir Twitter mesajı sebebiyle hakkında 1,5 yıla kadar hapis istenen Fazıl Say’a destek verdi: “Say’a yapılan baskı ve sindirme, sanatçı kişiliğinin yanısıra aydın olmasından, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine dair berrak, aydınlık fikirleri olmasından dolayıdır.”

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Doğal Yaşam’dan Kareler” adlı fotoğraf yarışmasının ödül töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, Fazıl Say hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edildiğini hatırlatarak, tarih boyunca sanatçı ve aydınların, iktidara sahip olanlarla problem yaşadığını söyledi. Kocaoğlu, “Fazıl Say, Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği, dünyaca tanınan bir sanatçı ve aydındır. Bugün ona yapılan baskı ve sindirme, sanatçı kişiliğinin yanısıra aydın olmasından, ülke sorunlarına, halkımızın sorunlarına, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine dair berrak, aydınlık fikirlerinin olmasından dolayıdır.” dedi. Kocaoğlu, Say’a hem kendisi hem de İzmirli sanatsever ve aydınların selam ve sevgilerini yolladığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat