YURTHABER

Denizli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Örki’den Kazıkbeli Savaşı mesajı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 873 yıl önce Denizli’de yaşanan ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı ile ilgili anma mesajı yayımladı.Pamukkale ilçe sınırları içinde yer alan Cankurtaran’da 1148 yılında yaşanan Kazıkbeli Savaşı’nın 873.

Başkan Örki’den Kazıkbeli Savaşı mesajı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 873 yıl önce Denizli’de yaşanan ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı ile ilgili anma mesajı yayımladı.
Pamukkale ilçe sınırları içinde yer alan Cankurtaran’da 1148 yılında yaşanan Kazıkbeli Savaşı’nın 873. Yıl dönümünde Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj yayımladı. Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı Türklerin zaferi ile sonuçlanan önemli zaferlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Örki, “Türk tarihi açısından bu ve benzeri zaferlerin önemi büyük. Kazıkbeli Savaşı 7 ile 8 Ocak 1148’de ilçemizin Cankurtaran mevkiinde başlayıp Acıpayam ovasına açılan geçitte yapılmış ve aziz milletimizin zaferi ile sonuçlanmış. Bu savaş II. Haçlı Seferine karşı kazanılan zaferlerden biri olarak tarihe geçmiştir. Kazıkbeli Savaşı bugün bu cennet vatanda huzur içinde yaşamamızın temelinin atılmasına neden olmuştur. Atalarımız bu savaşlarla Anadolu’nun bizlere vatan olmasını sağlamıştır. Bu vesile ile başta bu savaşta şehitlik mertebesine ulaşmış olan atalarımız olmak üzere, vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler