YURTHABER

Kapat

Başmakçı'dan kısa kısa -Çığrı İlköğretim Okulu'nda atık pilgetiren öğrencilere şeker

Başmakçı ilçesi Çığrı İlköğretim Okulu'nun başlattığı, "atık pil toplama" kampanyasında atık pil getiren öğrencilere şeker hediye ediliyor.

Başmakçı ilçesi Çığrı İlköğretim Okulu'nun başlattığı, "atık pil toplama" kampanyasında atık pil getiren öğrencilere şeker hediye ediliyor.

Okul Müdürü Mehmet Özçelik, yaptığı açıklamada, kampanyayı öğrencilere daha cazip hale getirmek için atık pil getiren öğrencilere şeker hediye ettiklerini söyledi.

Çöpe atılarak zamanla bozulan ve gövdesinde akıntı meydana gelen pillerin içeriğinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşunun çevreye zararlar verdiğini ifade eden Özçelik, şöyle konuştu:

"Atık piller, kansere, nörolojik bozukluklara, akciğer hastalıklarına, beyin iltihaplanmasına ve kısırlığa yol açıyor. Enerjisi bitmiş pillerin, çöpe atılmaları durumunda hava, su ve toprak kaynaklarını kirleterek insanların sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olur. Bu uygulamayı il merkezlerindeki okullardaki pil toplama makinelerinin verdiği sürpriz hediyelerden esinlenerek başlattık. Bu sayede 7 ayda 100 kilogramın üzerinde pil toplamayı başardık. Bu rakamı okulumuzdaki öğrenci sayısına böldüğümüz zaman 180 mevcuttan her öğrencinin yarım kilogramın üzerinde pil getirdiğini gördük. Böylelikle öğrencilerimize hem geri dönüşümün önemini aşılarken hem de doğayı korumuş olduk."

-Başmakçı Belediye Meclisi nisan ayı toplantısını yaptı

(fotoğraflı)

Başmakçı Belediye Meclisi nisan ayı toplantısını gerçekleştirildi.

Başmakçı Belediye Başkanı Halil Özcan, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bu yıl 8'inci düzenlenecek olan "Flamingo ve Yumurta" Festivali tarihlerinin belirlenmesi görüşüldü.

Taksi duraklarının harç tarifeleri de belirlenirken, belediye encümen üyeleri ve katip üyelerinin de seçimleri yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat