Batman’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sayesinde ‘marka şehir’ haline geleceklerini söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Yardımcısı Salih Yıldız, “Bir bakanın buradan aday olması ve seçilmesi ilimiz açısından büyük bir şanstır. İlimiz, Şimşek’le birlikte marka haline gelecek ve yeni yatırımlarla çehresi hızla değişecektir.” diye konuştu.
Maliye Bakanı Şimşek’in, Batman’ın kenar mahalleleri, ilçe ve köylerini tek tek gezerek AK Parti oylarının artmasında büyük pay sahibi olduğunu belirten Yıldız, bundan sonra kendilerinin de projeler üreterek Batman’ın kalkınmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.
Batman Genç İş Adamları Derneği (BAGİAD) İkinci Başkanı Mehmet Sıddık Tekin de seçim sonucunda halkın yeni anayasa talebi ve istikrarın ortaya çıktığını vurguladı. Kronikleşmiş Kürt meselesinin Meclis’te çözüm bulacağına inandıklarını belirten Tekin, “Batman’ı, bölgemizin en şanslı ili olarak görüyorum. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in ilimizden aday olması, ilimizi, ilçelerimizi, mahalle mahalle, köy köy dolaşması ve halkın sıkıntılarını ve isteklerini yerinde görüp duyması faydalı olmuştur. Seçim arifesinde gerçekleştirdiği eğitim, yol, doğalgaz, tekstil, spor kompleksi ve sözleşmeli işçilerin kadroya geçirilmesi gibi çalışmaları bunun bir sonucu olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin, Batman’da önceki seçime oranla oylarını artırdığına dikkat çeken MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ise bunda Bakan Şimşek ve diğer adayların çalışmasının etkili olduğunu söyledi. Ülke genelinde oy kullanan her iki seçmenden birinin iktidar partisine oy vermesinin, halkın somut projelere ve yapılanlara göre değerlendirme yaptığını açıkça gösterdiğini kaydeden Özdemir, "Halkımız, yapılan icraatları takdir etmiş ve bundan sonra da devamını arzuladığını belirtmiştir.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz