Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ordunun ne savunma ne de taarruz ordusu olduğunu savunarak, ordunun darbeye göre kurgulandığını bildirdi. Destici, ordunun ihtilal ordusu düzeninden çıkarılıp sınırlara kaydırılması gerektiğini kaydetti.
Ankara'daki medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sivil demokratik anayasa istediklerini belirten Destici, bu konuda orduya da göndermelerde bulundu. Ordunun ne savunma ne de taarruz ordusu olduğunu belirten Destici, "Darbeye göre kurgulanmış. Anadolu'nun her şehrine ona göre yerleştirme yapılmış. İhtilal ordusu düzeninden çıkarıp sınırlara kaydırılmalı. Devleti milletten korum değil, ülkeyi dışarıdan koruyacak şekilde sınırlara kaydırılmalı"
diye konuştu.
"DARBECİLER GETİRİLMELİ, DURUŞMA CANLI YAYINLANMALI"
BBP Genel Başkanı Destici, 12 Eylül referandumunda 26 maddenin hepsini benimseyerek 'evet' dediklerini hatırlatarak, "Pakete baktık ama kimden geldiklerine bakmadık. Paketteki maddeler hazırladığımız 'Biz Türkiye'yiz' programına uygundu" dedi.
Ayrıca 12 Eylül Mağdurlarının Hak Arama Komisyonu kurduklarını hatırlatan Destici, 12 Eylül hukukunun yok sayılmasını istediklerini vurguladı. Darbeleri vatana ihanet olarak algıladıklarını belirten Destici, bütün darbelerin sonuçlarında devlet-millet kaybettiğini, ülkenin 20-30 yıl geriye gittiğini kaydetti.
12 Eylül davası ile ilgili Destici, darbecilerin getirilip duruşmanın canlı yayınlanması gerektiğini ifade ederek, "Herkes ibret almalı. Bu zihniyetin yargılanması lazım. Şahıslar değil, temsil ettikleri zihniyet önemli" açıklamasında bulundu.
Referandum sürecinin sadece hükümetin değil, sağduyulu toplumun topyekün başarısı olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Her partiden insanlar oy verdi. Şu anda sağlam konsensüs iyi değerlendirmek lazım ve üzerine gitmek lazım. Diğer partilerin müdahil olması güzel. Dava açılmaz deniyordu. İnşallah ceza aldıklarını da göreceğiz."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz