YURTHABER

Kapat

Belge Sızdırma Olayında 1 Asker Tutuklandı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama ile ilgili Jandarma İstihbarat tarafından hazırlanan belgeleri,...

Belge Sızdırma Olayında 1 Asker Tutuklandı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama ile ilgili Jandarma İstihbarat tarafından hazırlanan belgeleri, Redhack grubuna sızdırdığı iddia edilen U.K. tutuklandı.

Amasya Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan 2 asker, belgeleri sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra Sivas 5. Tugay Askeri Savcılığı'na sevk edildi. Burada çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanan Jandarma Ulaştırma Çavuş U.K. cezaevine gönderildi.

Redhack grubu Twitterden yaptığı açıklamada U.K.’nın suçlamayı kabul etmediğini, askeriyenin de delil bulamadığını öne sürerek, tutuklama kararının 'kaçma ve delil karartma' şüphesi ile verildiğini iddia etti.

Redhack adını kullanan hacker grubunun 2 gün önce Reyhanlı patlaması ile ilgili Jandarma İstihbarat’ın hazırladığı belgeleri yayınlaması üzerine başlatılan soruşturma üzerine Amasya’da 2 er gözaltına alınmıştı.

U.K.'nın Balıkesir'de haberleşme bölümünde okuduğu ve cep telefonları için destek sağlayan 'cihaz destek' adıyla bir Facebook hesabı kurduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat