Akgün Otelde başlayan kongrenin açılışına Vali Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ ile akademisyenler katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, önemli ve güncel bir konu olan beslenme ve kanser ilişkisinin ele alındığı kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Vali Muammer Erol ise konuşmasında hızlı gelişen ve doğal özelliklerini yitiren şehirlerdeki gıdaların ve insani ilişkilerin Elazığ’da en doğal haliyle halen bulunduğuna dikkat çekerek, dört yıldır Elazığ’da bunları yakından gördüğünü, insanı mutlu eden ve kanser tedavisine etki eden şeylerin Elazığ’da halen yaşanır olduğunu söyledi. Vali Erol, kanser gibi hastalıkların tedavisinde aranan dostluk kardeşlik gibi kavramların Elazığ’da fazlasıyla bulunduğunu söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz