YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyazıt Camii'nde Hatim Ve Aşure Programı Düzenlendi

Nevşehir Merkez Beyazıt Camii'nde üç yıldır düzenlenerek geleneksel hale getirilen Hatm-i Şerif ve bu yıl...

Beyazıt Camii'nde Hatim Ve Aşure Programı Düzenlendi

Nevşehir Merkez Beyazıt Camii'nde üç yıldır düzenlenerek geleneksel hale getirilen Hatm-i Şerif ve bu yıl ilki gerçekleştirilen Aşure programına İl Müftüsü Yakup Öztürk, cami cemaati ve mahalle sakinleri katıldı.

Düzenlenen programda yatsı namazı öncesi İl Müftüsü Yakup Öztürk cemaatle bir süre sohbet etti.

Muharrem Ayı ve Aşurenin birlik, beraberlik ve kaynaşmaya vesile olduğunu söyleyen Müftü Öztürk, “Nasıl ki aşure aşı çeşitli şekil, renk…. Ve tattaki bitki, meyve ve sebzelerden oluşuyor. Birleşerek, kaynaşarak, kucaklaşarak bir tat, lezzet oluşturuyorsa; sizlerde çeşitli soylardan, boylardan, renklerden ve düşüncelerden olsakta bir camide buluşarak, birleşerek, kaynaşarak, yardımlaşarak manevi bir tat ve lezzet oluşturuyorsunuz. Bu tadı bu lezzeti ben şuanda hissediyorum. Sizler de inanıyorum ki bu lezzeti hissediyorsunuzdur. Vesile olanları, katkısı olanları tebrik ediyor oruçlarının aşurelerinin kabulünü Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Müftü Öztürk sohbetinin ardından imam-hatip ve cemaat tarafından okunan Hatm-i Şerifin duasını yaptı.

Beyazıt Camii İmam-Hatibi Nuh Çalışkan ve Müezzin-Kayyımı Mehmet Kurt tarafından organize edilen program; yaklaşık 500 kişiye aşure ikramı yapılarak son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler