Bitlis Belediyesi, geçen yılki ağır kış şartlarını göz önünde bulundurarak kışa sıkı bir şekilde hazırlandı.
Bitlis Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Haspolat, hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyerek konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Geçen yılki şiddetli kışa hazırlıksız yakalanmalarına rağmen halkın rahatı için oldukça iyi mücadele ettiklerini ifade eden Haspolat, “Malumunuz olduğu üzere ilimiz ülkemizin en şiddetli kışını yaşayan bir ildi. Bu şiddetli kışa rağmen çok başarılı bir ekip çalışması ile iyi bir sezon geçirdik diyebiliriz. Bundan özellikle kurulan kriz masasının, loderlerimizde çalışan operatörlerin ve atölyemizde çalışan ustalarımızın büyük payları oldu. Gece gündüz demeden çalıştılar. Her ne şekilde olursa olsun halkımızın rahatını ön planda tutarak davrandılar. Zaman oldu yemeklerini araçlarının içinde yediler. Bu bize halkımızın rahatlığını kazandırdı. Bu sene içinde çalışmalarımız devam ediyor. 20 yıla yakındır Bitlis bu şekilde bir kış yaşamadığından çokta fazla bir hazırlığımızın olmamasına rağmen iyi bir sezon geçirdik” dedi.
“GEÇEN YILKİ KIŞ BİZE DERS OLDU”
Başkan Yardımcısı Haspolat, geçen yıl yağan yaklaşık 15 metre karın kendilerine iyi bir ders olduğunu ifade ederek, “Bu yıl yine en az geçen yılki kadar karın yağmasını hesaplayarak oldukça iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Elimizdeki mevcut iş makinelerinin gerek motor tamirleri, gerek kepçe tamirleri gerekse lastik tamirleri en iyi şekilde ustalarımız tarafından yapılıyor. Bu sene yeniden takviyelerle araçlarımızı güçlendirdik. 3 kepçe daha filomuza kattık, ayrıca yine 2 tuzlama aracımız gelecek. Bu tuzlama araçları aynı zamanda kar küreme araçlarıdır. Önden bıçaklıdır ve oldukça randımanlı araçlardır. Zaten geçen yıldan da bir takım araç gereçlerimiz vardı. Toplamda bizim bu sene 7 kepçe lastikli loder, 3 adet kazıyıcı yükleyici, 2 adet greyder ve 2 adet tuzlama ve kar küreme aracı ile bu yıl rahat bir kış geçireceğimize inanıyorum. Mevsimin bu zamanına kadar kar yağmaması da bizim için bir şanstır” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz