YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum Bale Festivali'nden 3 Temsilli Başlangıç

Nilüfer DEMİR/BODRUM Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleşen festivalde 'Ateşkuşu / Bolero / İlkbahar Ayini' gösterileri sahnelendi. Igor Stravinsky ve Maurice

Bodrum Bale Festivali'nden 3 Temsilli Başlangıç

Nilüfer DEMİR/BODRUM Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleşen festivalde 'Ateşkuşu / Bolero / İlkbahar Ayini' gösterileri sahnelendi. Igor Stravinsky ve Maurice Ravel'in müzikleri, Armağan Davran, Volkan Ersoy, Uğur Seyrek ve Mehmet Balkan'ın koreografileri, masalsı konuları, renkli kostüm ve dekorları ile sahnelenen gösteri sanatseverlerden tam not aldı. Igor Stravinsky'nin müziklerleri, Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un koreografisiyle sahnelenen Ateş Kuşu gösterisinde, kötü büyücü Kaschei'nin kaçırdığı 13 prensesin, Prens İvan tarafından Ateş Kuşu'nun yardımıyla kurtarılması anlatıldı. Maurice Ravel'in müzikleri, Uğur Seyrek'in koreografisiyle sahnelenen gecenin ikinci gösterisi Bolero'da kadın erkek ilişkileri ana temayı oluştururken, çeşitli çatışmaların ardından kadın ve erkeğin umut, sevgi dolu bir yaşam için hayata sarılmalarına yer verildi.
Igor Stravinsky'nin müzikleri Mehmet Balkan'ın koreografisiyle sahnelenen gecenin son gösterisi İlkbahar Ayini'ninde insanlık tarihinin en eski bilindik paydası olan baharı karşılama seremonileri, doğa ile bir bütün olduğunu bilen ilk insan, doğayı unutan çağdaş insana hatırlatıldı.
İki bölümden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren gösteriyi eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Türkiye Barolar Birliği Bale Festivali 21 Temmuz'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Gökkuşağı gösterisiyle devam edecek.

Bodrum Bale Festivali'nden 3 Temsilli Başlangıç

Bodrum Bale Festivali'nden 3 Temsilli BaşlangıçBodrum Bale Festivali'nden 3 Temsilli Başlangıç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler