YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursagaz, Ocak ayında tarihinin en yüksek gaz dağıtımını yaptı

Ocak ayının önceki yıllara göre soğuk geçmesi, Bursagaz'a da tarihinin rekorunu kırdırdı. Bursagaz, yılın ilk...

Ocak ayının önceki yıllara göre soğuk geçmesi, Bursagaz'a da tarihinin rekorunu kırdırdı. Bursagaz, yılın ilk ayında 226,6 milyon metreküp doğalgaz dağıtımı gerçekleştirdi.

Bursagaz'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, günlük dağıtılan gaz miktarı 31 Ocak tarihinde, konutlara 5,45 milyon metreküp doğalgaz arzı sağlanarak günlük çekişlerde de tarihinin en yüksek değerine ulaşıldı. Ocak ayında gerçekleşen 226,6 milyon metreküplük tüketimin 134,5 milyon metreküplük bölümü konutlar ve küçük sanayi tarafından, 92,1 milyon metreküplük kısmı ise elektrik santralleri ve OSB’ler tarafından tüketildi.

Bursagaz 2011 yılında ise konut ve sanayi kullanımı için toplamda 693 milyon metreküp gaz satışı, elektrik santralleri ve OSB’ler için toptan satış şirketlerine de 831 milyon metreküp gaz taşıma hizmeti sundu.

KARBONMONOKSİT UYARISI

Son günlerde yetkisiz kişilerce evsel tesisatlara müdahale, bakımı yapılmayan cihazlar ve bacalar dolayısıyla istenmeyen karbonmonoksit zehirlenmelerinin sayısında artışlar görüldüğünün belirtildiği açıklamada, şu uyarılar yapıldı: "Doğal gaz kullanıcılarının, Bursagaz’ın bilgisi ve onayı dışında tesisatlarına müdahale etmemeleri- ettirmemeleri gerekmektedir. Ayrıca gaz kullanıcıların bacaların ve yakıcı cihazların bakımlarını yetkili firmalara yaptırmaları, cihazların bulunduğu mahalde karbonmonoksit tespit ve uyarı cihazı bulundurmaları ve cihazların bulunduğu mahalde bulunan havalandırma menfezlerini kapatmamaları hayati önem taşımaktadır. Doğalgaz kullanıcılarının ağır kış şartları dolayısıyla karşılaşılabilecekleri elektrik kesintilerinden sonra doğalgaz cihazlarını kapalı tutmaları, elektrik kesintisi durdurulduktan sonra da cihazlarını bir süre açmamaları gerekmektedir. Elektrik kesintisinin giderilmesi sonrasında anında çalıştırılacak doğalgaz cihazları, ani ve eş zamanlı kullanımlar dolayısıyla şebeke üzerinde arızalara neden olabilmektedir ve günlük yaşam kalitesini düşürebilmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler