Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan camiler, açılan Kuran kurslarıyla hareketlendi.
Okulların kapanmasıyla yaz kurslarının açıldığı camiler en hareketli günlerini yaşıyor. Yaz kurslarına devam eden çocuklar, sadece Kuran okumasını değil ilmihal ve temel dini bilgileri de öğrenme imkanı buluyor. Bu kapsamda Kangal 500 Evler Kuran kursuna devam eden çocuklar, Kuran öğrenmenin yanı sıra ilmihal başta olmak üzere temel dini bilgileri öğrenme imkanı buluyor. Caminin çevresindeki yeşil alanı da değerlendiren kurs öğrencileri, teneffüslerde eğlenmeyi de ihmal etmiyor.
Cami İmamı Muhammet Celal Semen, şuan itibariyle 60 civarında çocuğun kursa devam ettiğini, kursların daha neşeli bir atmosferde geçmesi için çeşitli oyun ve aktivitelerle zenginleştirmeye çalıştıklarını belirtti. Caminin bahçesinde bulunan çardakta her zaman çayın hazır olduğunu da kaydeden Semen, kurs sonrasında çocuklarının durumunu sormaya gelen velilerle burada sohbet ederek yorgunluk giderdiklerini söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz