YURTHABER

Çanakkale
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale'de 53 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi

Çanakkale'de düzenlenen operasyonda 53 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı....

Çanakkale'de 53 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi

Çanakkale'de düzenlenen operasyonda 53 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

Çanakkale'nin Yenice ve Ezine ilçeleri ile Balıkesir'de Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı ve İzinsiz Kazı yapıldığı bilgisi elde eden Çanakkale Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli kişileri 3 ay süre ile takibe aldı. İki ilde 4 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda B.Ş., C.D. ve H.G. gözaltına alındı. Operasyonun sonucunda, şüpheli şahısların ev ve diğer adreslerinde yapılan aramada; eski dönemlere ait olduğu değerlendirilen 1 adet tablo, 1 adet eski harita, 1 adet barutluk, 1 adet metal tas, 21 adet metal obje, 5 adet metal heykel, 6 adet namludan doldurulan eski tüfek, 1 adet eski toplu tabanca, 2 adet el yazması eser, 1 adet hançer, 12 adet eski para, 1 adet madalyon, olmak üzere toplam 53 adet tarihi eser ve şüphelilere ait 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet cep telefonu ve bu telefonlara ait 3 adet sim kart ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler, Yenice Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile Çanakkale Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, şüpheli B.Ş., C.D. ve H.G. çıkarıldıkları adli makamlarca ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler