YURTHABER

Rize
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÇAYKUR'un Randevulu Sistem Uygulamasına Tepki

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYUDAD) Başkanı Mustafa Mavi, ÇAYKUR'un üreticiye sorarak belirlediği Yaş Çay Randevulu Satış Sistemi ile uygulamaya koyacağı

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYUDAD) Başkanı Mustafa Mavi, ÇAYKUR'un üreticiye sorarak belirlediği Yaş Çay Randevulu Satış Sistemi ile uygulamaya koyacağı sistemin birbiriyle çeliştiğini ileri sürdü.

Mavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un uygulamaya koymayı planladığı Yaş Çay Randevulu Satış Sistemi konusunda, çay üreticisine telefonla ulaşarak bilgi verildiğini ve görüşlerinin alındığını anımsattı.

Üreticinin yaklaşık yüzde 35'inin haftada üç gün yaş çay satmak istediğinin benimsediğini ifade eden Mavi, "ÇAYKUR üreticinin bu isteğini kamuoyu ile paylaşmış ve randevulu sistemin üreticinin isteğine göre yapılacağını belirtmiştir. Gelinen noktada ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, üreticinin fikrini dikkate almamış, fabrikalara gönderdiği talimatla beş dönümün altındaki üreticiden haftada bir gün, on dönümün altındaki üreticiden haftada iki gün yaş çay alınacağı talimatını vermiştir" dedi.

Mavi, üreticinin fikri sorulmasına rağmen düşüncesinin dikkate alınmamasının, üreticiye saygısızlık olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"ÇAYKUR'un üreticiye sorduğu Yaş Çay Randevulu Satış Sistemi ile uygulamaya koyacağı sistem birbiriyle çelişiyor. Üretici uygulanacak sistemle mağdur ediliyor. Üretici haftada belirlenen o gün çayını satamazsa hakkını kaybediyor. Uygulama, 207 bin yaş çay üretici ailesine büyük saygısızlıktır. ÇAYKUR gibi dev bir kuruluşu ayakta tutan, geçimini çaydan sağlayan aileler özel sektör tehlikesi ile karşı karşıya bırakılıyor. Bu şartlarda üretici ÇAYKUR'a olan kotasının yarısını dahi satamayacak, özel sektöre mahkum edilecektir. Bu şartlar altında yaş çay kilogram bedeli 50 kuruşa kadar düşecektir."

Sistemin üreticilerin isteği doğrultusunda düzenlenmesi gerektiğine dikkati çeken Mavi, "Aksi takdirde, geçmiş yıllarda yaşanan tepkilerin daha büyüğü yaşanacak. İlk tepkiyi yaş çay taban fiyatının açıklanacağı gün kayıtlı üreticilerle birlikte biz ortaya koyacağız" diye konuştu.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler