Sakarya'da tehdit suçundan aldığı hapis cezası, denetimli serbestlik yasası kapsamında halk eğitim kurslarına katılma cezasına çevrilen kadın, ceza süresinde 7 kursu tamamlayarak sertifika aldı.
Adapazarı ilçesinde yaşayan M.K. hakkında tartıştığı bir kadını "tehdit" ettiği iddiasıyla Sakarya 1 Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sonunda mahkeme, sanığı, 2 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanığın kişisel ve sosyal hali, sabıkasız oluşu, suç sonrasındaki davranışları ile yargılama safhasındaki iyi halini dikkate alan mahkeme, sanık hakkında denetimli serbestlik yasasının uygulanmasını kararlaştırdı. Mahkeme, sanığın bir meslek ve sanat edinmesi amacıyla 2 yıl süreyle halk eğitim merkezlerinde düzenlenecek olan trikotaj kursu, turistik eşya yapımcılığı, makine nakışları, ev mefruşatı dikimi, el nakışları, çiçek kursları, cam süsleme ve boyama kursları gibi kurslara katılmasına karar verdi.
Karar üzerine M.K. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi'nde açılan çeşitli kurslara katılarak eğitim aldı. M.K., iki yılda el sanatları teknolojisi alanında yatak örtüleri dikimi, dekoratif örtü ve kılıf dikimi ile yabancı diller alanında pratik İngilizce kursunu tamamladı. M.K., bu kursların yanında tıbbi sekreterlik, bilgisayar, ve muhasebe ile halk oyunları kurslarını da bitirerek cezasını tamamladı.
Aldığı kursların kendisine büyük katkı sağladığını belirten M.K., sertifikalarını aldığı alanlardan birinde işe girmeyi düşündüğünü ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz