CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını söyledi.
CHP’nin Kurban Bayramı bayramlaşma töreninde İHA muhabirine Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları ile ilgili açıklama yapan İl Başkanı Akar, son dönemlerde hem ulusal bayramların içinin boşaldığını hem de dini bayramların gerektiği gibi kutlanamadığını belirtti. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını ifade eden Akar, “Mersin’de 29 Ekim’de parti binasında buluşup, önce Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyeceğiz. Resmi törenin bitmesiyle beraber de Cumhuriyet Meydanı’na gireceğiz. Kutlamalarımıza öğleden sonra da meşaleli yürüyüşle devam edeceğiz. Toroslar ve Akdeniz ilçe teşkilatlarımızın başlatacağı meşaleli yürüyüşe Yenişehir ilçe teşkilatımızla devam edeceğiz ve finali de Mezitli ilçemizde yapacağız. 3-4 bin kişinin katılımıyla büyük bir meşaleli yürüyüş düşünüyoruz, hazırlığımızı yapıyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki, CHP milli bayramlarımızın içini dolduracaktır. Halkımızı bekliyoruz ve davet ediyoruz. Ulusal kimliği olmayan hiçbir millet ayakta kalamaz. Onun için çok anlamlı olan Cumhuriyet Bayramımızı gerektiği gibi kutlayacağız” dedi.
Yürüyüşlerle ilgili herhangi bir yasak olmadığının da altını çizen Akar, “Yasak yok ama olsa da yürüyeceğiz. Bu çok önemli bir şey değil. Bu ülkeyi kuranlar her türlü zorlukla mücadele etmişse yasak diye bir şey kabul etmiyoruz. Yasakları kim koyacak emniyet mi, vali mi? Onlar da cumhuriyetin çocukları. Cumhuriyetin yaşaması hepimizin menfaatine. Onun için biz hep birlikte yürüyeceğiz, Cumhuriyete yakışır şekilde halkla resmi görevliler kol kola bayramımızı kutlayacağız” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz