Çorum’da tarım arazileri üzerine yapılan hobi bahçeleri içerisine yapılan yapılara Danıştay tarafından yıkım kararı verildi.
Sabah saatlerinden itibaren yıkımın yapılacağı Sarmaşa mevkindeki hobi bahçelerine giden Özel İdare Müdürlüğü’ne ait iş makineleri ve kurum yöneticileri burada bahçe sahiplerine yıkımla ilgili bilgi verdi. Öte yandan yıkım nedeniyle İl ve Merkez İlçe Jandarma Alay Komutanlığı tarafından geniş güvenlik önlemi alırken, bir tane de ambulans hazır bekletildi.
Zaman zaman yükselen tansiyon nedeniyle İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Arslan ve kurum avukatları hak sahiplerine Danıştay tarafından verilen yıkım kararının gerekçelerini anlatmakta zorlandı. Karara sert tepki gösteren hak sahipleri, bazı kişilerin korunduğunu ve yargı kararlarının adil olarak uygulanmadığını iddia ettiler. Vali Sabri Başköy’ün bölgeye gelmesini isteyen bahçe sahipleri, sık sık sloganlar attı.
Kısa süreli gerginliklerin yaşandığı sıralarda Garnizon ve İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç’ta bahçe sahipleri konuşarak ikna etmeye çalıştı. İş makinelerini bahçelerindeki yapıları yıkmasını istemeyen bazı vatandaşlar, evlerini kendilerinin boşaltarak yıkacaklarını söylemeleri üzerine yıkıma ara verildi.
Yıkım kararı alınan evlerin İl Özel İdare ekiplerinin numaralandırılmasının ardından bahçe sahiplerine evlerini boşaltmaları için iki saat süre verildi. Yıkım kararının uygulanmasına öğleden sonra devam edildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz