Mardin’in Dargeçit ilçesinde 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda, en iyi belgesel dalında birincilik kazanan ve aralarında ''Dom'' filminin de olduğu kısa metrajlı film gösterimine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Dargeçit Çevre Köylerini Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DARDER) tarafından düzenlenen kısa film festivaline vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Nusaybin’de yaşayan Erciyes Üniversitesi radyo televizyon sinema bölümü 4. sınıf öğrencisi Nusaybinli yönetmen Halil Aygün'ün ''Dom'' adlı belgeselinin yanı sıra aynı salonda Hevi, Çu, Ruye Wenda, Pişti İlone adlı kısa filmler seyirciyle buluştu. 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda, en iyi belgesel dalında birinciliği kazanan ''Dom'' adlı eseriyle Dargeçit’e gelen Halil Aygün’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dargeçit Sine Cafe adlı salonda gösterime giren kısa metrajlı filmleri izleyen çoğu öğretmen, öğrenci ve vatandaşlardan oluşan seyirciler, film sonunda kısa metrajlı filmlerin yönetmenleri ile söyleşide buluştu. Yönetmenler Ramazan Muaz ve Halil Aygün kendilerinin çok zor şartlarda çalışmalarına rağmen bir şeyler başardıklarını ve bu konudaki çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
DARDER yöneticileri benzer çalışma ve etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz